Društvo

NIJE BILO ZAHTJEVA ZA POMOĆ Nema informacija o eventualnom stradanju državljana BiH u zemljotresu

Diplomatsko konzularna predstavništva BiH u Turskoj i Grčkoj trenutno ne raspolažu nikakvim informacijama o eventualno stradalim državljanima BiH u današnjem zemljotresu.

NIJE BILO ZAHTJEVA ZA POMOĆ Nema informacija o eventualnom stradanju državljana BiH u zemljotresu
FOTO: THEINSIDERPAPER/TWITTER/SCREENSHOT

Do sada nije bilo nikakvih zahtjeva za pomoć, izjavio je načelnik kancelarije za odnose s javnošću Ministarstva inostranih poslova Nebojša Regoje.

– Naše diplomate su u kontaktu sa predstavnicima zvaničnih organa Grčke i Turske kako bi došli do ažuriranih podataka. Ukoliko u nekom narednom periodu naši DKP-i dobiju neke informacije, javnost će blagovremeno biti obaviještena o tome – rekao je Regoje.

Pročitajte još

Snažan zemljotres od sedam stepeni Rihterove skale registrovan je danas u Egejskom moru a osjetio se u Grčkoj i Turskoj, saopštile su lokalne i međunarodne opservatorije.

Broj poginulih u zemljotresu u Turskoj porastao je danas na 12, saopšteno je iz Agencije za katastrofe i vanredne situacije (AFAD).

Prema podacima AFAD, broj povrijeđenih, je povećan na 419. Nastavlja se operacija potrage u 17 urušenih ili oštećenih zgrada.

Dvoje tinejdžera pronađeni su mrtvi na grčkom ostrvu Samos.

Američki geološki institut saopštio je da je potres snage sedam stepeni registrovan 14 kilometara od grada Karlovasi na Samosu.

Turska seizmološka služba izmjerila je 6,6 stepeni, a grčka 6,7 stepeni.

Epicentar je bio 17 kilometara od obale provincije Izmir, na dubini od 16 kilometara, navodi turska služba. Američki geološki institut saopštio je da se potres dogodio na dubini od 10 kilometara i da je epicentar bio 35 kilometara od turske obale.

Stanovnici grčkog ostrva Samos, na kojem živi oko 45.000 ljudi, pozvani su da se ne približavaju obali, saopšteno je iz grčke organizacije za antiseizmičko planiranje.