Politika

"NIJE IDEALNO, ALI NI UŽASNO" Vučić o Dodikovom zdravstvenom stanju

Srpski član Predsjedništva Milorad Dodik se nalazi u Banjaluci, i njegovo stanje se prati u svakom trenutku, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

"NIJE IDEALNO, ALI NI UŽASNO" Vučić o Dodikovom zdravstvenom stanju
FOTO: BUDUCNOSTSRBIJEAV/INSTAGRAM

Govoreći o zdravstvenom stanju Dodika, on je rekao da je iz Beograda jedna ljekarska ekipa otišla u Republiku Srpsku, da se njegovo stanje prati u svakom trenutku, “čujemo se nekoliko puta dnevno, i želim mu dobro zdravlje”.

– Mi smo juče poslali ekipu naših lekara, koje je predvodio direktor Klinike za infektologiju u Beogradu Goran Stevanović, da se konsultuju sa banjalučkim ljekarima, i sa generalnim direktorom Univerzitetskog kliničkog centra UKC Republike Srpske u Banjaluci Vladom Đajićem i sa zamjenikom generalnog direktora UKC-a Nenadom Stevandićem i razgovarali sa predsjednikom Dodikom i pogledali sve – rekao je Vučić novinarima u Golubincima.

On je poručio da će Dodik imati najbolju njegu i na raspolaganju sve što bude moglo da se uradi i u Banjaluci i u Beogradu.

– Mi smo u svakom trenutku spremni, ukoliko za to bude potrebe, da Dodika primimo u Beogradu – naglasio je Vučić.

Pročitajte još

On je istakao da prati situaciju i da se čuje sa Dodikom telefonom dva do tri puta dnevno.

– Sad bi trebalo da se čujemo čim završim posjetu Golubincima i želim mu dobro zdravlje, a nisam ljekar da bih vam davao stručne analize. On se dobro drži, ali nije stanje idealno. Nije onako kako bismo voljeli, ali nije ni užasno – rekao je Vučić.

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik pozitivan je na virus korona, saopšteno je juče iz UKC-a Republike Srpske.