Društvo

Nije imao jednostavan zadatak: Poznati putopisac odabrao 10 najljepših mjesta bivše Jugoslavije (VIDEO)

Na prvom mjestu liste najljepših mjesta bivše Jugoslavije koju je sastavio poznati putopisac Robert Dacešin nalazi se hrvatski nacionalni park Plitvička jezera.

Nije imao jednostavan zadatak: Poznati putopisac odabrao 10 najljepših mjesta bivše Jugoslavije (VIDEO)
FOTO: ROBERT DACEŠIN/FACEBOOK

Odabrati najljepše mjesto u nekoj državi težak je zadatak, svjetski svjetski putnik Robert Dacešin odvažio se na ovaj izazovni korak, tačnije, odabrao je najljepša mjesta u bivšoj Jugoslaviji.

– Eh, da smo ostali ista država, kakva bismo država bili, čovječe; planine, more, stari gradovi, rijeke i jezera, sve smo imali – kaže ovaj pustolov iz Banjaluke, koji je napustio klasični kancelarijski posao od osam do 16 da bi putovao svijetom, a svoje utiske prenosi u videozapisima na Jutjub kanalu na kojem ga prati više od 100.000 obožavatelja.

U snimku pod nazivom “Ovo je 10 najljepših lokacija u bivšoj Jugoslaviji”, koji je dosad pregledalo više od četvrt miliona ljudi, izdvojio je magična mjesta koja su ga osvojila svojim prirodnim ljepotama, arhitekturom, kulturom i gastronomskom ponudom.

Na prvom mjestu ljestvice najljepših mjesta bivše Jugoslavije Robert Dacešin stavio je hrvatski nacionalni park Plitvička jezera.

Na drugom mjestu nalazi se Ohrid, a na trećem ostrvo Hvar, piše N1.

Na Robertovu popisu najljepših mjesta u bivšoj Jugoslaviji nalaze se i divna mjesta iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Makedonije.

Pročitajte još

10 najljepših mjesta u bivšoj Jugoslaviji prema izboru Roberta Dacešina su:

NP Plitvička jezera, Hrvatska

Ohrid, Makedonija

Otok Hvar, Hrvatska

Kotor, Crna Gora

Nacionalni park Tara, Srbija

Dubrovnik, Hrvatska

NP Sutjeska, Bosna i Hercegovina

Bled, Slovenija

Novi Sad, Srbija

Šibenik, Hrvatska

U videu Roberta Decašina na njegovu Jutjub kanalu otkrijte zašto su se baš ovih 10 mjesta našla na njegovu popisu najljepših mjesta u bivšoj Jugoslaviji.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu