Hronika

NIJE IZDRŽALA Djevojčica (15) koju je rođak udario automobilom, preminula nakon PET DANA BORBE

Djevojčica Ana B.(15) iz Obreža kod Varvarina podlegla je teškim povredama zadobijenim u saobraćajnoj nezgodi, nakon pet dana borbe lekara Kliničkog centra Niš.

NIJE IZDRŽALA Djevojčica (15) koju je rođak udario automobilom, preminula nakon PET DANA BORBE
FOTO: M. ŠURJANAC/RAS SRBIJA

Kako prenosi Blic, cijeli slučaj istražuje nadležno tužilaštvo u Kruševcu. Mala mještanka udarena je kolima 20. septembra u svom rodnom selu, poslije čega je zbrinuta u Opštoj bolnici Kruševac.

Teško povrijeđenu petnaestogodišnjakinju, kruševački ljekari uspjeli su da stabilizuju i ona je kao hitan slučaj, urgentno transportovana za KC Niš, prenosi Blic.

Porodica nije gubila nadu uprkos teškim unutrašnjim povredama i činjenici da je pacijentkinja bila na aparatima. Najgore vijesti, međutim, stigle su kasno u petak uveče, a tijelo djevojčice – juče.

– Djevojčica se vraćala sa komšinicom i svojim rođenim bratom A.B. sa rođendana, kontakt s vozilom imala dok su bili na trotoaru, dok je vozilo naišlo sa nekog sporednog puta. Za volanom je bio U.A. mještanin, koji je, da tragedija bude veća, rođak djevojčice, blizak sada ožalošćenoj porodici – navodi nazvanično izvor .

Bila ponos Obreža

Djevojčica je bila ponos Obreža. Pohađala je prvi razred Srednje ekonomske škole u Varvarinu i bila je dobar đak. Pametna, lijepa, vrijedna, dobra drugarica, sestra, kćerka. Tako je opisuju prijatelji i rodbina. Igrala je folklor u KUD “Kolo” iz Obreža, imala je izuzetnog dara za igru i pjesmu.

Među bliskim rođacima koji ne mogu da vjeruju šta se dogodilo je i Anin stric, Boban B. sa svojom porodicom.

– Prije samo pet godina,ostala je bez oca, Miroslav je preminuo u 38. godini, pa je majka, Jelica ostala sa dvije kćerke i sinom – kažu rođaci porodice.

– Tu su i baka i deka, ne zna se kome je teže. Aninom bratu svakako, jer su bili blizanci.

Prema nezvaničnim saznanjima “Novosti” kod vozača nije utvrđeno prisustvo alkohola, a izveštaj je sa svim prilozima sa uviđaja prosleđen nadležnom tužilaštvu u Kruševcu.

Devojčica će biti sahranjena u ponedeljak u 14 sati na Novom groblju u Obrežu.

Potresne poruke na društvenim mrežama

“Anđeo je otišao”, “neka te anđeli čuvaju”, “reči utehe ne postoje”, “samo dobri odlaze”, “uvek će ostati u našim srcima”, samo su neke od brojnih poruka koje od jutros na društvenim mrežama ostavljaju prijatelji, poznanici, rodbina.

Smrt male Ane pogodio je posebno njene školske drugove. Očekuje se da na stotine ljudi prisustvuje sutra njenom ispraćaju na groblju.