Politika

Nije iznenađenje: Radojičić još u martu najavio "veliko spremanje", Srpskainfo procijenila da se VRAĆA U POLITIKU

Igor Radojičić je već prelomio i pitanje je dana kada će obznaniti formiranje novog političkog pokreta kojem će biti na čelu, objavila je Srpskainfo prije skoro mjesec dana.

Nije iznenađenje: Radojičić još u martu najavio "veliko spremanje", Srpskainfo procijenila da se VRAĆA U POLITIKU
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
Igor Radojičić

Danas se to i desilo. Osnovan je Inicijativni odbor političke organizacije “Svojim putem-Igor Radojičić”.

O povratku bivšeg gradonačelnika Banjaluke i potpredsjednika SNSD u “visoku politiku” spekulisalo se i ranije. Neki su čak vjerovali da će se vratiti u SNSD i “preuzeti Dodikovu partiju”, ali su ozbiljni politički analitičri tvrdili da ta opcija nije realna.

Podsjećamo, Radojičić je bio potpredsjednik SNSD i predsjednik Gradskog odbora ove stranke. Na izborima 2016. je izabran za gradonačelnika Banjaluke, a četiri godine kasnije je izgubio od aktuelnog gradonačelnika Draška Stanivuković iz PDP.

Pročitajte još

I ranije se spekulisalo o njegovom “tihom sukobu” sa Miloradom Dodikom, a nakon što je izgubio na izborima 2020. marginalizovan je u stranci.

Prvo je smjenjen sa pozicije predsjednika Gradskog odbora SNSD, a potom je u oktobru 2022. isključen iz stranke, “zbog neaktivnosti”.

Interesantno je da mu je Draško Stanivuković ponudio da bude zamjenik gradonačelnika, ali je on to odbio.

Od primopredaje gradonačelničke dužnosti povukao se iz javnosti i samo se povremeno oglašavao na društvenim mrežama: sa koncerata, putovanja ili sa svog imanja gdje se iz hobija bavio poljoprivrednim radovima.

Vratio se na Elektrotehnički fakultet, gdje je prekinuo, po mnogima vrlo perspektivnu akademsku karijeru, kada se posvetio politici. Danas je asistent na predmetu automatika i studenti tvrde da je sjajan predavač.

Priča o povratku u politiku aktuelizovana je nedavno.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu