Biznis

"Nije mamac, majstor je uvijek dobro plaćen" Pekaru nude platu od 1.000 evra i besplatan stan

Proizvodnja hljeba je, kažu, prvi pošten zanat u istoriji. Civilizacija, tako ozbiljna i velika riječ, započela je sa hljebom.

"Nije mamac, majstor je uvijek dobro plaćen" Pekaru nude platu od 1.000 evra i besplatan stan
FOTO: RTRS VIJESTI/SCREENSHOT

Onda i ne čudi da su poslodavci, za zanat koji ima toliku tradiciju, spremni da plate ozbiljnu sumu novca.

Pekara ima na skoro svakom koraku, a prema njihovoj brojnosti, reklo bi se da i majstora pekara ima dovoljno ili da svaki od njih misli da je majstor, bar za određenu vrstu peciva.

Ipak, dug je put od šegrta preko kalfe do majstora zanata. Zato ne čudi što jedan vlasnik pekare u Beogradu nudi platu od 1.000 evra majstoru pekaru. Kako se navodi, uz platu se nudi i besplatan stan i navodi se da su u pitanju noćne smjene, što se nekako za pekare i podrazumijeva, piše Telegraf Biznis.

Pekari Čačanin potreban kompletan pekar.Plata 1000 eur + besplatan stan.Noćna smena.Informacije na broj telefona 064/612-0991.

Posted by Ресторан Чачанин on Saturday, October 9, 2021

Kako su iz pekare rekli, kompletan majstor je uvijek dobro plaćen.

– Nije u pitanju mamac. Potrebna su nam i dva pekara, samo za somune, ali njima je namijenjena i nešto manja plata, od 90.000 dinara – rekli su za Telegraf i dodali da je prijava obavezna.

Na spisku najnepoželjnijih zanimanja u školama mrtva trka se ne tako davno vodila između mesara ili pekara, a ni krojači ne zaostaju. Učenici već godinama pokazuju slabo interesovanje za trogodišnje školovanje, iako se pokazalo da “dobar zanat zlata vrijedi”.

Zato ne čudi što je problem u pekarskoj industriji već neko vrijeme nedostatak radnika. Srbija nema dovoljan broj kvalitetnih radnika, oni koji znaju da rade odlaze za Njemačku, pa u svakoj pekari traže radnike, rekli su ranije iz Unije pekara Srbije.

Prihvati notifikacije