Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“NIJE NAS STRAH, ODMAH SE ODOMAĆILA” Ova porodica je hit u regionu zbog ljubimca (VIDEO)

Regioni
Autor:

Foto: Faktor/screenshot

Jedna porodica iz Fojnice , postala je pravi hit na društvenim mrežama, kada se pojavio video snimak njihovog  ljubimca kako se igra u kuhinji.

Ovo možda ništa ne bi bilo čudno, samo da kućni ljubimac nije prava pravcata lisica.

Porodica Jusupović , u svom domu u naselju Pločari Polje već više od mjesec dana ima neobičnog gosta. Naime, u njihovu kuću svaku noć dolazi lisica koja se poprilično odomaćila, prenosi portal Faktor.

– U blizini naše kuće je šuma, borovina, jelovina, i ona izađe iz šume i dođe do kuće, pa smo mi počeli da iznosimo hranu. Sasvim slučajno jednom je ušla u kuću i sada je kod nas skoro svaku noć – rekao je Mustafa Jusupović za Faktor.

Mustafa se inače bavi lovom i ribolovom i kako kaže, veoma voli životinje.

– Imao sam ja i ranije “ljubimce”, imao sam zeca, orla, ne znam više ni ja. Lisica sad dođe u kuću, prošeta, legne malo, gleda televiziju. Mi sjedimo, sjedi i ona. Damo joj da jede, izađe napolje, i vrati se ponovo. Igra se sa mačkama. Ne pravi nikakve probleme – kaže Mustafa.

Mustafa ističe kako probleme u komšiluku prave psi lutalice, a da lisica jede samo ono što joj oni daju.

– Kupim joj salamu, piletine, ono što mi jedemo, pojede i ona – pojašnjava, dodajući kako se i njihova djeca igraju sa lisicom, te da ih uopšte nije strah.

Mustafina supruga Aldijana kaže da lisica, kada njih nema, ode do komšija pa joj oni daju da jede, ali da u druge kuće ne ulazi.

– Mi je zovemo “cura”, a ustvari je lisac – kaže kroz smijeh Aldijana.

U razgovoru sa novinarima Faktora, ona je istakla kako je lisica pitoma, te da je nije bilo strah ni prvi put kada im je došla, a ni sada kada im pređe kućni prag.

– Lisica spava često sa macama. Znamo da joj otvorimo frižider i na zadnju policu ostavimo šta je za nju da jede i ona sama uzme – zakljkučuje Aldijana.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO