Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“NIJE TAČNO DA JE PUKLA BRUKA” Iz opštine Nevesinje za sve krive glumce, SDS i Vukanovića

Društvo
Autor:

Foto: Srna

Nije tačno da je juče u Nevesinju “pukla bruka”, kada su povodom dana i slave opštine Nevesinje i krsne slave Boračke organizacije RS, polagani vijenci, navodi se u reagovanju, koje je na adresu Srpskainfo, stiglo iz ove opštine.

U reagovanju, koje potpisuje Organizacioni odbor za obilježavanje Mitrovdana – Dana opštine Nevesinje, navodi se da juče u Nevesinju “nije bilo incidenata”, a za svu medijsku gužvu oko jučerašnjeg praznika optužuju BN televiziju, SDS i narodnog poslanika Nebojšu Vukanovića.

– Nije tačno da je bilo incidenata, niti da su bilo kakvi ”tapšači” dovedeni i iz drugih opština da bi aplaudirali čelnicima SNSD. Što se tiče incidenata njih su pred kamerama BN televizije pokušali inscenirati pojedinci iz SDS poput Nebojše Vukanovića, Anta Šipovca i Jovana Vasiljevića. Oni  su na izborima izgubili povjerenje naroda Nevesinja, ali to ne bi trebao ni smio biti razlog da nanose štetu Nevesinju – navode iz Organizacionog odbora.

Tvrde takođe da su predstavnici boračkih organizacija i starješine Vojske Republike Srpske “učestvovali u svim događajima dvodnevnih mitrovdanskih svečanosti”.

Navode da direktni TV prijenos svečane akademije “nije realizovan zbog problema koji su neposredno prije početka  pokušali napraviti režiser Aleksandar Pejaković i beogradski glumci.”

– Oni su tražili da se sa bine ukloni pano sa natpisom ”Mitrovdanske bitke 1992. i 1994. godine na Nevesinjskom ratištu” uz koji je stajao grb Republike Srpske, kao i natpis Vlada Republike Srpske – Odbor za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova. Organizacioni odbor odbio je skinuti pano – navode iz Organizacionog odbora za obilježavanje  Dana opštine Nevesinje.

Režiser Aleksandar Pejaković i beogradski glumci Vojin Ćetković i Dejan Lutkić ranije su za Srpskainfo izjavili da nisu tražili uklanjanje panoa sa obilježjima RS, ali da su stali na stranu umjetnosti i nisu dozvolili da ih bilo ko uvlači u političke igre.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO