Kultura

"Nikad neće imati sreće u braku" Najtragičnija kraljevska porodica, prate ih nesreće zbog STAROG PROKLETSTVA

Nakon što su fotografije nje u suzama na vlastitom vjenčanju obišle svijet, a naročito nakon što se na brojnim fotografijama pojavljuje sve snuždenija, princeza Šarlen od Monaka brzo je stekla titulu 'najtužnije princeze'.

Kraljevska porodica
FOTO: INSTAGRAM/SCREENSHOT

Puno se i posljednjih dvije godine pričalo i pisalo o njenom braku s princem Albertom i o tome kako navodno Šarlen silno želi da pobjegne od supruga, a ponovo se počelo spominjati i navodno prokletstvo porodice Grimaldi.

Neki tvrde da prokletstvo datira još iz 1297. kad je prvi Grimaldi, Frančesko Zlobni, prevario branitelje kneževine prerušivši se samo da bi ih ubio. Drugi pak tvrde da ih je proklela vještica koju je neko od Grimaldijevih oteo ili silovao.

‘Grimaldi nikad neće imati sreće u braku’ navodno je glasila njena kletva.

Vjerovali u prokletstva ili ne, činjenica je da se brak Albertovog oca, princa Rainiera i holivudske legende Grejs Keli završio njenom tragičnom smrću, a nisu jedini koji nisu imali sreće.

Ljubavni život princeze Karoline bio je prepun tuge. Najstarije dijete Grejs Keli i princa Rainiera, princeza Karolina, udavala se tri puta, a jedan od njenih brakova završio je smrću supruga.

Dok je studirala na Sorboni upoznala je francuskog plejboja Filipe Hunota. Iako njeni roditelji 17 godina starijeg mladoženju za svoju 21-godišnju kći nisu odobravali, udala se za njega. Brak im je potrajao samo dvije godine.

1983. godine, godinu dana nakon majčine smrti, Karolina je novu ljubav pronašla u Stefan Kasikarhiju, sinu italijanskog biznismena. Kako njen prvi brak još nije bio poništen, vjenčali su se na civilnoj ceremoniji, a zajedno su dobili troje djece: Andreu, Pjera i Šarlotu.

Njihovu je sreću prekinula tragedija kad je Stefano preminuo sa samo 30 godina u nesreći na brodu 1990. godine. Navodno je to bila zadnja trka u kojoj je planirao da učestvuje.

Karolina je bila u Parizu kad je čula vijesti, a njihova djeca su imala samo šest, četiri i tri godine.

Treći put Karolina se udala 1999. godine za princa Ernst-Avgusta od Hanovera, daljnjeg rođaka kraljice Elizabete, a šest mjeseci kasnije rodila je njihovu kći princezu Aleksandru.

No, ni tu nije bilo sreće. Samo nekoliko dana nakon smrti njenog oca princa Rainiera 2005. godine saznalo se da je njen suprug u bolnici i da je u komi, prenosi Glas Srpske.

Doktori su otkrili da je u životnoj opasnosti zbog problema s gušteračom. Uspješno se oporavio, no razveli su se 2009. godine. Karolina koja sad ima 66 godina nije se ponovo udavala.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije