Magazin

"Nikad više neću doći" Žena doživjela nezapamćenu neprijatnost na ljetovanju u Grčkoj (FOTO)

Samohrana majka dvoje djece Ljubica J. požalila se u jednoj Fejsbuk grupi da je tokom ljetovanja u Nea Flogiti doživjela izuzetnu neprijatnost kada je, kako tvrdi, izbačena iz pansiona zbog kolača.

Plaža u Grčkoj
FOTO: PANTELIS SAITAS/EPA

Da ona nije jedina koja je u tom mjestu doživjela neprijatnost, svjedoče i brojni komentari na popularnim fejsbuk stranicama, koje se bave ljetovanjem u Grčkoj.

Ljubica se sa dvoje djece, od deset i pet godina, Markom i Dunjom uputila na ljetovanje u Grčkoj. Boravila je u jednom lokalnom pansionu sve do momenata dok ih vlasnik nije istjerao, zbog kako je navela – nekulture.

Loša iskustva na ljetovanju u Grčkoj
FOTO: GRČKA INFO / FACEBOOK/ SCREENSHOT

– Svake godine ljetujemo i ovako nešto nam se nikada nije desilo. Boravili smo u jednom pansionu, imali smo doručak i večeru, dok smo se za ručak snalazili – ili smo jeli na plaži ili smo išli do grada, kako god. Nekada bismo kupili nešto u gradu, a onda jeli u pansionu. I onda nas je jednog dana dočekala scena kao iz horor filma – kaže Ljubica za Novu S.

Četvrtog dana odmora, Ljubica i djeca su se na plaži „sladili“ slatkišima koje su kupili na putu do plaže.

– Djeca su vidjela kolače u jednoj poslastičarnici i iako smo za doručak u hotelu imali razne čajne keksiće, ipak su poželjeli nešto drugačije. Kupila sam svima po dva kolača, zapakovali su nam, dobili smo i viljuškice i uputili smo se na plažu. Čim smo stigli, otvorili smo plastičnu kutiju i počeli smo da ih jedemo. Baš u tom momentu pojavio se jedan momak rekavši nam da spakujemo kolače u torbu jer je strogo zabranjeno da se jede hrana koja nije kupljena na plaži – priča dalje ova turistkinja.

I ona i djeca su, kako kaže, bili u čudu, ali su ipak razumjeli situaciju.

– Pitala sam zbog čega, a on je rekao da je politika hotela takva da je na ovoj plaži na kojoj se, inače, kupaju gosti još jednog hotela, zabranjeno da se jede hrana koja nije iz njihovog bara i taverni. Okej, iako mi je odgovor totalno bezveze, djeca su djeca, šta fali što nešto grickaju, ali u redu. To vam je kao kada uđete u jedan restoran da popijete piće, a iz torbe izvadite žu-žu ili tako nešto. Razumijem, zaista – navodi Ljubica.

Loša iskustva na ljetovanju u Grčkoj
FOTO: GRČKA INFO / FACEBOOK/ SCREENSHOT

Sutradan su, prema njenim riječima, djeca spakovala nešto od hrane koja im je ostala od doručka i dali su Ljubici da im ponese na plažu, pa da imaju kad ogladne. Tada je, bukvalno rečeno, nastao pakao.

– Bolje da sam ruku slomila nego što sam uzela te keksiće od djece. Zapravo, bilo je ovako: pošto nisu sve pojeli, djeca su spakovala u jednu kesicu ono što im je ostalo na tanjiru, pa smo ponijeli na plažu. Poslije kupanja, uzeli smo da se zasladimo i kao i prošli put, pojavio se onaj momak, ali sada je pored njega bio i vlasnik pansiona. Osuli su drvlje i kamenje na nas, govorili su kakav je to način, kakav smo mi narod, pa kako se to ponašamo, dajemo loš primjer drugim gostima tako što raznosimo hranu po plaži, kako nas nije sramota. Pitali su nas je li nam nije bila dovoljna hrana u restoranu, pa smo još i ponijeli na plažu, kao najbolje da uđemo u vodu i da jedemo. Ma, nećete vjerovati šta nam je sve izgovorio. I na kraju je rekao da se spakujemo i odjavimo sa njegove plaže i iz njegovog pansiona. Zamislite!

Iako je pokušala da objasni da nema ništa lošeg u tome što je, umjesto da se baci ostatak hrane, ponijela sa sobom, „bezosjećajni Grk“ ipak nije želio da je sasluša.

– Nisam imala kome da se požalim, vratili smo se u smještaj, na brzinu smo se spakovali i odjavili. Nisu nam vratili novac za onih pet dana koliko je još trebalo da ostanemo tamo. Ja sama sa dvoje male djece, niti znam gdje ću, niti šta ću. Srećom, čitavu scenu na plaži posmatrala je jedna žena koja me je odmah zaustavila i uputila me na neki solidan apartman gdje smo i proveli naredne dane. Još uvijek ne vjerujem šta se dogodilo. I to sve zbog kolača. Ajde u redu, prvi put hrana nije bila njihova, pa razumijem opomenu. Ali da se naljute što smo ponijeli njihovu hranu…. neću vam više nikada doći, fuj! – ispričala je Ljubica.

Pročitajte još

Nova pravila grčkih ugostitelja

Fejsbuk grupa „Grčka info“ preplavljena je različitim upozorenjima naših turista koji su na nekoj od plaža u Grčkoj doživjeli neprijatnost i to uglavnom od vlasnika apartmana u kojem borave.

Tako je jedna članica grupe opisala svoje negativno iskustvo i to sa iste ove plaže na kojoj je boravila Ljubica iz Jagodine.

– Želim da upozorim sve koji idu u Nea Flogitu na vlasnicu plaže i poslastičarnice. Ukoliko želite da kupite kuglu sladoleda i da jedete na plaži (u tom slučaju košta 2 evra) vlasnica ne dozvoljava, već insistira da vas usluzi na plaži i ta ista kugla vam u tom slučaju košta 6.5 evra bez prethodnog upozorenja – napisala je ova turistkinja.

– Na Skijatosu, plaža Megali Amos, drugarica prišla da se javi, razmijenimo par riječi, poslije par minuta su prišli da joj traže 5 evra jer stoji pored mene, iako ne koristi ležaljku, pa vi vidite.

– Ne radi se o nezasitim Grcima nego ove godine su im papreni zakupi plaže i inspekcije im non stop dolaze i provjeravaju radnike tako da oni nisu krivi nego lokalna samouprava – samo su neki od komentara ispod ove objave.

A onda se pridružila još jedna članica grupe svojom pričom, prenosi Blic.

– Želim da se pridružim u kritici ugostitelja u Nea Flogiti. Mi smo bili gosti i uredno smo ispred hotela naručivali piće uz ležaljke. Međutim, moj suprug je otišao da mi donese voćni kolač iz obližnje poslastičarnice i kupio sebi kuglu sladoleda da pojede na plaži. Momak koji radi kao barmen tu na plaži pomenutog hotela arogantno je došao i izderao se na nas da ne može sladoled i kolač da se jede na plaži?! Šta se to dešava?! Vidjela sam ljude koji krijući jedu voćku na plaži, bake kriju sendvič koji daju unucima. Pa kao gost hotela imala sam doručak i platila piće na plaži i ne smijem slatkiš da uzmem?! – napisala je ova turistkinja.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije