Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“Nikada nisam bio tako BLIZU SMRTI”: Influenser zaronio pod led i zamalo POGINUO (VIDEO)

Svijet
Autor:

Foto: jasontodolist/Instagram/Screenshot

TikTok zvijezda Džejson Klark ugrozio je svoj život tokom snimanja neuobičajenog videa.

Klark na TikToku ima više od 403.000 pratilaca, a putem Instagrama objavio je informaciju da se zamalo udavio tokom plivanja ispod površine zaleđenog jezera. Misija nije tekla kako je želio, a u jednom je trenutku očajnički pokušavao pronaći izlaz na površinu.

– Nikada nisam bio tako blizu smrti. Mislio sam da će mi se očne jabučice smrznuti – stoji u opisu video snimka. Video prikazuje Klarka kako skače u rupu, a potom pliva ispod leda. Iznenada staje i pokušava pronaći izlaz iz zamke.

– Površina vode na mjestu gdje je rupa nije se razlikovala od dna leda. Kada sam se okrenuo i osjetio čvrst led, pomislio sam da sam blizu rupe – navodi Klark. Shvatio je da izlaza nema pa se pokušao vratiti. Ipak, smanjena vidljivost ispod leda, odvela ga je dalje od otvora za zrak.

– Pokušao sam razbiti led. Ne znam što me natjeralo da pokušam posljednji put. Izgubio sam dah i ništa nisam vidio. Prihvatio sam stvarnost i potpuno odustao – objašnjava Klark i dodaje da je na kraju zamahnuo rukom prema ledu. Ispostavilo se da je udario u tanak sloj leda i uspio ga probiti. People prenosi da se Klark krajnjim naporom uspio probiti kroz led.

View this post on Instagram

I have never been this close to dying. I didn’t think my eyeballs would freeze so quick. The surface of the water where the hole was didn’t look any different than the bottom of the ice. When I flipped around and felt solid ice I thought I was at the hole. When I wasn’t that’s when I decided to head back and follow the dust I kicked up. The dust I kicked up had drifted and led me further away. I then tried to break the ice with my back, you can see in the video. I don’t know what made me turn around one last time. I was so short on breath I couldn’t really see anymore. I had accepted that was it and I wasn’t going to make it. I swung my hand at what I though was just a lighter spot of ice and my hand came through. I then got a ton of energy to stand up. It took 2-3 breaths to regain my vision after resurfacing. Aftermath is in the other video. 📷: @abbytodolist was filming. When there are scary moments I joke a lot. She genuinely thought it was another one of my jokes and didn’t recognize the severity of the situation.

A post shared by Jason Clark (@jasontodolist) on

 

– Bila su mi potrebna dva do tri daha kako bih povratio vid – objašnjava influencer i dodaje da osoba koja ga je snimala nije prepoznala opasnost situacije u kojoj se nalazi.

Vil Smit je podijelio Klarkovu objavu na Instagramu, a uslijedio je komentar Dženifer Garner.

– Ne sviđa mi se ovo – napisala je glumica. Korisnici društvene mreže ostali su šokirani nakon objavljenog videa, a mnogi su napisali da je Klark imao puno sreće.

– Drago mi je da si uspio, ali sam si tražio nevolju. Trebalo je pokušati s konopcem. Uvijek mora postojati signal za slučaj opasnosti. Srce mi stane kada ovo gledam – piše u jednom od komentara.

Uprkos zastrašujućem iskustvu, Klark je odlučio pokušati ponovno. Pratiocima je rekao da je napravio sve kako bi misija protekla sigurno. Otvor je bio dovoljno velik da može izići iz vode, bez obzira na nepredviđene okolnosti.

– Drugi je pokušaj bio uspješan. Morate probati dva puta – stoji u opisu objave na Instagramu, prenosi Klix.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO