Svijet

Nikada veća prijetnja od TREĆEG SVJETSKOG RATA: Medvedev tvrdi da je opasnost od direktnog sukoba Rusije i NATO najveća još od kubanske raketne krize

Zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je danas da od kubanske raketne krize 1962. godine prijetnja direktnog sukoba između Rusije i NATO, koji bi mogao da dovede do Trećeg svjetskog rata, nikada nije bila tako stvarna kao sada.

Nikada veća prijetnja od TREĆEG SVJETSKOG RATA: Medvedev tvrdi da je opasnost od direktnog sukoba Rusije i NATO najveća još od kubanske raketne krize
FOTO: VALERY SHARIFULIN/SPUTNIK/GOVERNMENT PRESS SERVICE POOL/EPA

Medvedev je na Telegramu napisao da će američka administracija nesumnjivo obezbijediti dodatna finansijska sredstva za režim u Kijevu, ako ne ove godine, onda sljedeće, kako bi “po svaku cijenu održala svoje ratom vođene poslovne poduhvate.

Pročitajte još

– Nikada ranije u istoriji SAD Bijela kuća nije “izvukla toliko novca iz saveznog budžeta za zemlju iz C lige koja je na ivici kolapsa” – rekao je on, misleći na Ukrajinu, za koju je rekao da je igrala ne tako skriveno ulogu u otvorenim korupcijskim šemama u koje su, kako kaže, direktno umiješani aktuelni šef SAD i članovi njegove porodice, prenosi Blic.

Medvedev je istakao da postoji velika vjerovatnoća da se aktuelni predsjednik SAD Džozef Bajden neće vratiti u Bijelu kuću, odnosno izboriti drugi mandat na američkim predsjedničkim izborima naredne godine. Oni su stoga pribjegli gruboj taktici ucjene, stalnoj histeriji i loše procijenjenim insinuacijama upućenih nama – istakao je Medvedev.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije