Svijet

"Niko me neće ucjenjivati da bi utolio glad za još nekom foteljom" Krivokapić nije došao na saslušanje

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić nije došao na kontrolno saslušanje, koje je za danas zakazano na Odboru za bezbjednost i odbranu, a u pismu koje je uputio, premijer kaže da bi i da nije imao ranije preuzetu obavezu razmislio da li da se odazove pozivu ovog skupštinskog tijela, prenijela je podgorička Pobjeda.

"Niko me neće ucjenjivati da bi utolio glad za još nekom foteljom" Krivokapić nije došao na saslušanje
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Saslušanje Krivokapića je inicirao poslanik DF-a i predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

Osim Krivokapića na saslušanje su pozvani ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejan Vukšić, v.d. direktora Uprave policije Zoran Brdjanin i v.d. direktor Uprave prihoda i carina Aleksandar Damjanović.

Inicijativa Medojevića se odnosi na tranzit cigareta preko Luke Bar i crnom tržištu cigareta u Crnoj Gori, koju je Odbor prethodno prihvatio.

Ministar Milojko Spajić, takođe je obavijestio članove Odbora da neće doći na saslušanje.

Direktor ANB je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, službeno odsutan, pa ni on neće prisustvovati sjednici.

Pročitajte još

Predsednik Odbora Milan Knežević kazao je da je ova sjednica sazvana u skladu sa poslovnikom, Ustavom i zakonom.

– Odluka premijera i ministra Spajića da ne dođu govori o tome da je ova tema bila škakljiva, problematična i kompleksna jer insinucaije i osnove sumnji koje je Medojević izneo, bili su prilika da obojica saopšte svoja saznanja i demantuju ono što je lider PzP izjavljivao – rekao je Knežević.

Knežević je odložio sjednicu dok se ne pojave Spajić i Krivokapić.

Knežević je rekao i da se “Milo Đukanović, takav kakav je dolazio dva puta u skupštinu, i dva puta po pet sati odgovarao na pitanje pred Odborom”.

– Javnost neka procjeni što nisu došli a mislim da nakon ovog njihovog nepoštovanja skupštine je jasno da i neki drugi nadležni organi bi trebali da se pozabave ovom problematikom – rekao je Knežević.

Premijer Zdravko Krivokapić dostavio je pismo članovima skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu, koji su na prethodnoj sjednici održanoj 31. maja zakazali kontrolno saslušanje predsjednika Vlade, prenose podgoričke “Vijesti”.

Predsjednik Vlade, koji danas nije izašao pred poslanike, u pismu je naveo da odluka Odbora o njegovom saslušanju nije utemeljena na Ustavu, zakonu, niti Poslovniku Skupštine, te da ga ni na koji način ne obavezuje.

Poručio je da su pitanja koja su pokrenuta i optužbe na njegov račun “veća neistina i besmislica čak i od nezajažljivog apetita za funkcijama onoga koji takve besmislice plasira u etar”.

Prihvati notifikacije