Hronika

"Niko se nije javio sa željom da SAHRANI ŽUJOVIĆA" Dačić o napadu ispred izraelske ambasade i nivoima prijetnji od terorizma

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da se napad ispred izraelske ambasade igrom slučaja dogodio ispred te ambasade, jer je vehabija Miloš Žujović prvo krenuo u sinagogu. Dodao je i da se do danas niko nije javio sa željom da ga sahrani.

"Niko se nije javio sa željom da SAHRANI ŽUJOVIĆA" Dačić o napadu ispred izraelske ambasade i nivoima prijetnji od terorizma
FOTO: SCREENSHOT

Dačić je izjavio danas da je, nakon terorističkog napada kada je vehabija samostrelom povrijedio žandarma ispred izraelske ambasade u Beogradu, razgovarao sa Bošnjacima i da očekuje da sa Islamskom zajednicom sarađuje po pitanju borbe protiv ekstremizma.

Istakao je da su vehabije najveće prijetnje upravo za muslimane, odnosno, Bošnjake.

– Ja sam nedavno razgovarao i sa mnogim Bošnjacima, muslimanima, mislim da Islamska zajednica isto snosi veliku odgovornost. Mi treba zajedno da radimo na ovome, ovde je riječ o očuvanju mira, o borbi za mir i borbi protiv ekstremizma, da se ne dese ponovno neke terorističke akcije – rekao je ministar unutrašnjih poslova gostujući na TV Pink.

Pročitajte još

Dodao je da se noćas dogodio incident kod Novog Pazara, kada je jedan vehabija pretukao muslimana, odnosno Bošnjaka.

Ministar je naveo da se incident, koji se krajem juna dogodio ispred ambasade Izraela, igrom slučaja dogodio ispred te ambasade, jer je vehabija prvo krenuo u sinagogu, piše Blic.

I želim da vam kažem da do danas se niko nije javio sa željom da ga sahrani – rekao je Dačić.

4 nivoa prijetnji od terorizma

On je objasnio da postoji četiri nivoa prijetnji od terorizma, prvi i najblaži je zeleni, zatim su žuti, pa narandžasti koji stupa na snagu kada postoji realna opasnost od terorističkog akta ili kada se dešava negdje u okruženju, i na kraju je crveni koji se stavlja na snagu kada se desi teroristički akt.

– Kad je riječ o ovom žutom, to je inače nivo koji je bio i prije ovoga, on je relativno gotovo uvijek na snazi kod nas. A ovo znači pojačanu budnost na nekim važnim mjestima kao što je državna infrastruktura – znači zgrade koje predstavljaju državne institucije, diplomatsko-konzularna predstavništva – naveo je Dačić.

Bonus video:

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu