Politika

"NISAM MOGAO DA ODBIJEM" Staša Košarac objasnio razlog svog dolaska na KORONA-ŽURKU

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac objasnio je razloge svog dolaska na korona-žurku koji je održana u ponedjeljak naveče u jednom ugostiteljskom objektu u Sarajevu.

"NISAM MOGAO DA ODBIJEM" Staša Košarac objasnio razlog svog dolaska na KORONA-ŽURKU
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Košarac je rekao da je organizator rođendanske proslave doktor Šabanović veliki prijatelj njegove porodice.

Kada mi je majka bila bolesna, on je bio tu da pomogne. Kasnije kada je bio bolestan moj stric, opet je bio tu. On je bio uz moju porodicu i ja takvog čovjeka ne mogu odbiti. Doktor Šabanović je pomogao cijelu Sarajevsko-romanijsku regiju, kome god da je trebalo – izjavio je ministar.

Dodao je da nije znao da će u objektu biti puno ljudi niti ko će sve prisustvovati.

– Došao sam da čestitam rođendan prijatelju, sjeo i popio piće. Nisam se dugo ni zadržao. Razumijem sve, postoje sankcije i neka je policija odradila svoj posao – poručio je Košarac.

Hirurgu Jusufu Šabanoviću, kako saznaje Klix, sada prijeti suspenzija zbog korona-žurke koja je u Sarajevu organizovana povodom njegovog rođendana.

https://youtu.be/6Ke97uiaRHc

Podsjetimo, sinoć oko 22 sata policija je prekinula korona-žurku na kojem je prisustvovalo blizu 20 osoba. Oni su nepoštujući mjere Federalnog štaba civilne zaštite i Kriznog štaba KS boravili u ugostiteljskom objektu koji je morao biti zatvoren, takođe naredbom nadležnih organa.

Pročitajte još

Pored Košarca za stolom su bili i pjevači Halid Bešlić, Hari Mata Hari, Semir Cerić Koke, Šerif Konjević i drugi. Tu je bio i dekan Veterinarskog fakulteta Nihad Fejzić koji je inače član Naučnog tijela za praćenje i analizu situacije izazvane korona virusom u Kantonu Sarajevo.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije