Politika

"NISAM NAREDIO DA SE POLICIJA POVUČE" Oglasio se i načelnik policijske uprave Niš

Načelnik Policijske uprave Niš Slaviše Virijević demantovao je da je prilikom sinoćnjeg okupljanja građana pred sjedištem niške policije naredio “da se policija povuče u zgradu”, rekavši da je policija postupala u skladu sa zakonskim ovlašćenjima jer nije bilo potrebe za intervencijom.

"NISAM NAREDIO DA SE POLICIJA POVUČE" Oglasio se i načelnik policijske uprave Niš
Foto: Facebook/screenshot

Povodom sinoćnog događaja, prilikom okupljanja ispred zgrade Policijske uprave u Nišu, kao i objava na društvenim mrežama da sam navodno naredio “da se policija povuče u zgradu” obavještavam Vas da su te tvrdnje apsolutno netačne i da su policijski službenici postupali u skladu sa zakonskim ovlašćenjima. Nije bilo razloga za intervenciju, s obzirom na to da bezbjednost građana i policijskih službenika nije bila ugrožena. Uniformisani pripadnici Policijske uprave u Nišu su postupali po ranije predviđenom planu i ispred zgrade Policijske uprave u Nišu su stigli po povratku sa zadatka. Nakon kraćeg zadržavanja i procjene da nema potrebe da intervenišu, oni su ušli u zgradu. Napominjem da će, ukoliko dođe do narušavanja javnog reda i mira i ugrožavanja bezbjednosti građana i imovine, policija reagovati u skladu sa zakonskim ovlašćenjima – saopštio je Virijević, prenosi Blic.

Niš, policija se povukla sa ulica 💙 bravo

Posted by TV 1 Vienna on Wednesday, July 8, 2020

Pročitajte još

Podsjetimo, na snimku koji je okačen na Fejsbuku vidi se masa ljudi pred policijskom stanicom i niz pripadnika policije koji su bili u punoj opremi sa šljemovima i štitovima.

U jednom trenutku, oni su uglas počeli da skandiraju policiji: “Skinite šlemove”, a policija im, kako se vidi na snimku, nije uzvratila silom, već je cijeli kordon krenuo da se povlači u stanicu policije.