Politika

"NISAM NI SANJAO DA GA MOGU POBIJEDITI" Stanivuković otkriva o čemu je razgovarao sa Radojičićem

Novoizabrani gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković često ističe kako poštuje svog prethodnika, a za Srpskainfo otkriva šta je rekao Igoru Radojičiću prilikom njihovog prvog zvaničnog susreta.

"NISAM NI SANJAO DA GA MOGU POBIJEDITI" Stanivuković otkriva o čemu je razgovarao sa Radojičićem
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Kada je prije četiri godine izabran za najmlađeg odbornika u istoriji Skupštine grada, mnogi banjalučki političari su mu se podsmijevali, ili pokušavali da ga preveslaju i potkupe, tvrdi Stanivuković.

Pročitajte još

Međutim, gradonačelnik Igor Radojičić je, tvrdi, bio jedan od rijetkih koji je prema njemu pokazao poštovanje i uvažavanje.

– Sjećam se da me je nedugo nakon što je konstituisan tadašnji saziv skupštine, gradonačelnik Radojičić pozvao na razgovor u svoj kabinet. Iako smo iz suprotstavljenih političkih tabora, pitao me je šta bih, kao predstavnik mladih, predložio da se u Banjaluci uradi. Sa poštovanjem je saslušao moje prijedloge – priča Stanivuković.

Priznaje da je bio oduševljen Radojičićevim idejama, političkim nastupom i načinom komunikacije.

– Sjećam se, rekao sam mu tada: bogami, gradonačelniče, teško onom ko vam za četiri godine izađe na crtu, taj neće imati nikakve šanse. Nisam ni slutio da ću to biti ja i da ću uspjeti – kaže Stanivuović za Srpskainfo.

Ponavlja, međutim, da ne želi da likuje zbog izborne pobjede, niti da potcjenjuje sve što je Radojičić uradio za Banjaluku tokom svog mandata.