Svijet

"NISAM TASTER-PREMIJER" Krivokapić na sjednici Odbora za bezbjednost

Premijer Zdravko Krivokapić izjavio je danas da je bio obavezan da dođe na sednicu Odbora za bezbjednost u vezi izbora direktora Agencije za nacionalnu bezbednost, a izostanak sa prethodne na kojoj je trebalo da bude saslušan u vezi šverca cigareta kaže da on nije "taster-premijer".

"NISAM TASTER-PREMIJER" Krivokapić na sjednici Odbora za bezbjednost
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Današnja sjednica Odbora za bezbednost nije održana, jer je predsednik tog parlamentarnog tijela Milan Knežević nije ni sazvao.

Knežević je, naime, izjavio juče da je obavijestio predsjednika Skupštine Aleksu Bečića da neće sazvati sjednicu, zbog, kako je rekao, ignorantskog odnosa premijera prema kontrolnoj ulozi Odbora i Skupštine i njegovog neodazivanja na kontrolno saslušanje 2. juna.

Današnja sjednica nije održana jer nisu došli poslanici Demokratskog fronta.

– Moja je obaveza bila da se pojavim na sjednici Odbora kao predlagač za prijedlog koji je vezan za izbor direktora ANB – rekao je premijer nakon neodržane sednice, prenijeli su podgorički mediji.

Upitan zašto se nije pojavio na prethodnoj sjednici, na kojoj je bilo planirano njegovo kontrolno saslušanje u vezi šverca cigareta, kazao da je “nedostojno da neko proziva premijera na taj način”.

– Ja kao premijer ne mogu da budem toliko neodgovoran i da na svaku priču rekla kazala skačem, i u tom vremenu sam imao odbor za jednu možda najznačajniju proslavu koja se dešava ove godine u Crnoj Gori, a to je 50 godina od osnivanja CANU – pravdao se premijer i dodao:

– Oni misle da sam ja na tasteru, kliknu me-dođem, i treba da mi sude za nešto što u životu nikad ne bi pomislio, a ne učinio.