Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“NISAM VAŠ ROB” Majka šestoro djece javno priznaje da je LIJENA i ima JASNA PRAVILA  

Svijet
Autor:

Foto: Constancehall/Instagram/Screenshot

Konstans Hol iz Perta (Australiji), blogerka i majka šestoro djece, otvoreno priznaje da je lijena, a za sajt Mamamia otkrila je kakve sve metode primjenjuje kako bi preživjela u velikoj porodici.

– Jedite prstima. Pranje sudova je najgori dio večere – kaže ona.

Zbog toga obično stavi hrpu povrća na jedan tanjir i isjeckano meso na drugi, a djeca se služe rukama. Mlada majka kupa djecu svake druge večeri, a ujutro se ne tuširaju.

– Ne mogu sve da ih kupam svako veče – kaže Konstans i dodaje da je, prema preporukama Američke dermatološke akademije, djecu u uzrastu od šest do 11 godina dovoljno kupati jednom, ili dva puta nedjeljno, osim ako su prljava, znojava, ili pate od neke kožne bolesti.

– Znam da ljepše izgledaju kad su čisti i lijepo mirišu, ali zaista, preskakanje tuširanja ujutro nekoliko puta nedjeljno neće ih ubiti – kaže Konstans.

Kada je riječ o odjeći i pranju dječjeg veša, Konstans primjenjuje zanimljivu metodu. Kupila nekoliko kanti različitih boja, svaku za po jedno dijete. Nakon pranja, veš samo ubaci u odgovarajuće kante.

– Ako hoće da stvari budu složene, mogu to sami da urade – kaže Konstans. Donji veš i čarape ubacuje u ogromnu korpu, u kojoj djeca sama moraju da nađu ono što im treba.

Kao, uostalom, i svi roditelji, Konstans veoma cijeni vrijeme kada djeca odu u krevet, jer tada može da se posveti sebi. Poslije pola osam uveče, ne reaguje na njihove zahtjeve.

– Sve što želite poslije toga, a nije hitno, uradite sami. Nisam vaša mama. Nisam vaš rob. Samo sam figura žene koja vam je prije sat vremena brisala guzu, a sada pije vino i telefonira sa sestrom – kaže Konstans, koja ima brojne pratioce na Fejsbuku, od kojih mnogi takođe imaju mnogo djece.

– Kamo sreće da si bila tu kad su mi djeca bila mala. Tri puta da za sve tvoje savjete – napisala je je jedna korisnica društvene mreže.

(Blic)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO