Hronika

„Nisam vidio da se desila nesreća“ Završeno saslušanje vozača autobusa o SMRTI DJEČAKA (4)

U istrazi protiv R. D. (49), vozača autobusa na liniji 18 povodom saobraćajne nesreće u kojoj je krajem novembra u Zemunu teško povrijeđen 4-godišnji dječak, koji je od posljedica povreda preminuo, završeno je saslušanje svjedoka.

„Nisam vidio da se desila nesreća“ Završeno saslušanje vozača autobusa o SMRTI DJEČAKA (4)
FOTO: MILAN ILIĆ / RAS SRBIJ

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je nakon toga izdalo naredbu da se obavi kombinovano vještačenje, medicinsko-saobraćajno, rekla je Tanjugu portparolka tužilaštva Maja Delić.

Pročitajte još

Nakon ovog vještačenja očekuje se odluka tužilaštva o optuženju, piše Telegraf.

R. D. se sumnjiči za krivično djelo “teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja” zbog događaja u Prvomajskoj ulici u Zemunu.

On je, kako se sumnja, zatvorio zadnja vrata autobusa koja su uhvatila nogu četvorogodišnjeg dječaka, nakon čega je on pao, udario glavom o tlo i izgubio svijest.

Dječak je preminuo u bolnici u Tiršovoj.

U odbrani koju je iznio pred tužiocem, vozač se branio da nije primijetio da je došlo do nesreće na autobuskom stajalištu “Bosanska”, da ne zna da li se dijete povrijedilo izlaskom iz autobusa kojim je upravljao, tvrdeći i da je preduzeo sve mjere po polasku sa stajališta da bi se bezbedno uključio u saobraćaj.