Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Nisan demantovao da raskida savez sa Renoom

Biznis
Autor:

Foto: Profimedia

Japanski Nisan Motor odbacio je danas kao netačne medijske napise da razmatra mogućnost raskida saveza s francuskim proizvođačem automobila Renoom.

– Nisan ni na koji način ne razmatra raspuštanje ovog saveza – naveo je japanski proizvođač automobila, poručivši da je trojna alijansa Nisan-Reno-Micubiši “izvor njegove konkurentnosti – prenosi CNN.

Saopštenje je uslijedilo kao odgovor na brojne medijske izvještaje objavljene posljednjih dana da je Nisan zabrinut zbog zategnutih odnosa s Renoom nakon hapšenja bivšeg šefa Karlosa Gosna i da razmatra “krizne planove” o potencijalnom razlazu s francuskim proizvođačem automobila.

Gosn se trenutno nalazi u Libanu nakon što je prošlog mjeseca izveo spektakularan bijeg iz Japana. On je uhapšen u Tokiju u krajem 2018. godine i protiv njega je podignuta optužnica u kojoj se tereti za dugogodišnju zloupotrebu povjerenja i falsifikovanje finansijskih dokumenata radi prikrivanja stvaron iznosa njegove plate i bonusa.

Gosn je u više navrata negirao te optužbe, tvrdeći da su njegovo hapšenje “naručili” rukovodioci Nisana koji su se protivili njegovim planovima o dubljem integrisanju japanske kompanije sa Renoom. Ovaj skandal je prilično uzdrmao savez dvije kompanije.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO