Hronika

"Nismo dobro, ne možemo da prihvatimo da je nema" Oglasila se neutješna majka djevojčice koja se UTOPILA KOD ŠAPCA

Umjesto da je spremam za maturu, ja moju kćerku spremam za sahranu, ovim riječima u suzama kaže majka maloljetne djevojčice M.J. (15) koja se utopila kod Šapca dok je bila na plaži sa tetkom.

Kućica na stijenu na Drini i čamac
FOTO: VLADIMIR LOJANICA/RINGIER

Ušla je u vodu i samo je nestala, nikoga nije bilo tu da joj pomogne. Dok je tetka prišla, njoj su se iz vode vidjele samo ruke. Zvala je “Upomoć, pomozite!”, nakon čega je nestala. Sve se dogodilo u sekundi priča majka nesrećne djevojčice.

Kako kaže, njena kćerka imala je mnogo snova i želja. Pričala je kako će kad još malo poraste da se završi školu, da se uda, a ništa nije dočekala. Nismo dobro, ne možemo da prihvatimo da je nema – kaže sagovornica.

Pročitajte još

Kako je Blic pisao, djevojčica je završila osmi razred, u sredu je bila u školi nakon čega je otišla sa tetkom na kupanje do Drine. Ona se sa majkom doselila iz Pančeva u Prnjavor kada joj se majka preudala. Čini mi se da nisu u nekom kontaktu sa ocem djevojčice, ali su zaista divni ljudi. Oni su dobri i pošteni ljudi – navodi komšija neutešne porodice.

Utapanje se dogodilo na području Adamovače, kako meštani zovu ovaj potez za reku Drinu, u Prnjavoru.

Nesrećna djevojčica, živjela je u blizini a kobnog dana tetka je povela na Drinu da se malo okupaju na vrelom danu.

Kako pričaju mještani ovaj dio rijeke pun je virova nastalih od eksploatacije šljunka i skoro da nema ljeta da ne odnese neku žrtvu. Drina je potpuno uništena, puna je virova od kopanja šljunka. Opasna je i za iskusne plivače za nekog ko ne zna da pliva. Uništili su nam rijeku sada se naša djeca dave u njoj – priča jedan od mještana potresen nesrećom.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu