Hronika

“NISMO IMALI NAMJERU DA GA UBIJEMO” Porodica se nada da ubice njihovog sina neće izaći na slobodu

Pred Višim sudom u Smederevu juče je počelo suđenje Nikoli B. (20) i Mitru P. (20) iz Velike Plane, optuženim da su 2. februara ispred kluba ubili Stefana Filića (18) iz Starog Sela.

“NISMO IMALI NAMJERU DA GA UBIJEMO” Porodica se nada da ubice njihovog sina neće izaći na slobodu
FOTO: M. MILAKOVIĆ/RAS SRBIJA

Na početku suđenja za teško ubistvo optuženi su se izjasnili “da nisu imali namjeru da ubiju Stefana”.

– Nikola B. i Mitar P. su rekli da je to bila tuča, te da nisu počinili teško ubistvo, kako im se optužnicom stavlja na teret – rekao je Borko Petrović, advokat porodice Filić.

Stefanova porodica, prijatelji i poznanici okupili su se juče ispred suda, noseći balone sa Stefanovim imenom, kao i njegove slike i transparente sa natpisom “pravda za Stefana”.

– Porodici Stefana ništa ne može da vrati, ali očekujemo adekvatne kazne za ovo teško ubistvo – rekao je advokat.

Dvojica mladića terete se da su drugog februara ispred diskoteke u Velikoj Plani nasmrt pretukli Stefana, jer je htio da odbrani svog mlađeg brata i druga, na koga su Nikola B. i Mitar P. prvo nasrnuli. Dok je ležao na pločniku, Nikola B. ga je šutnuo u glavu.

Stefanova tetka ispričala je pred suđenje za Blic da je porodica u velikom grču zbog bojazni da bi ubice mogle da budu oslobođene optužbi.

– Kako vrijeme prolazi nama je sve teže i teže… Svi smo pod velikim stresom pred suđenje i samo se nadamo da oni neće biti oslobođeni i da nešto neće promaći. Svaki put nam je teško kada treba da gledamo ubice našeg djeteta – izjavila je tetka Stefana Filića.

Inače, kako je navela tetka, otac optuženog Nikole B, pokušao je nekoliko puta da stupi u kontakt sa porodicom Filić, međutim oni su to odbili.

– Pretpostavljam da oni hoće da se izvine, jer njegov otac shvata krivicu, ali šta mi imamo sada od tog izvinjenja kada našeg Stefana nema više. Za razliku od njih porodica Mitra P. nikada nije priznala zločin, kao ni sam Mitar. On je stalno negirao svoja zlodjela. Nadamo se samo da neće izaći na slobodu i ponovo uraditi ovako nešto – navodi tetka, prenosi Telegraf.