Zabava

"Nismo imali ni za hljeb" Voja Brajović progovorio o honoraru sa snimanja Otpisanih

Iako su "Otpisani" jedna od najpopularnijih domaćih serija svih vremena, Voja Brajović otkriva da on i Dragan Nikolić, kao čuveni Prle i Tihi, od prvog honorara nisu mogli da zarade ni za hljeb.

"Nismo imali ni za hljeb" Voja Brajović progovorio o honoraru sa snimanja Otpisanih
FOTO: D. BRIZA/RAS SRBIJA

Kaskaderi su zarađivali mnogo više od nas. Oni su naplaćivali po padu i najviše su zarađivali, a mi smo ostali siromašni. Mislim da nikad nisam bio siromašniji nego tada. Potpisivali smo ugovore za male pare. Kada sam pokušavao da pregovaram za veći honorar, producenti su mi rekli: Ako ti nećeš da potpišeš, ima ko hoće za te pare! Nisam imao hljeb da jedem – ispričao je glumac za Informer, dodajući da su konačno profitirali od druge sezone, snimljene četiri godine kasnije, prenosi Blic.

– Pred početak snimanja pozvao me je reditelj Aca Đorđević i rekao: Biće para, imaćete milion dinara po epizodi. Dragan i ja se nismo zadovoljili tom sumom nego smo je podigli na 2.300.000 dinara po epizodi. Direktor serije Mladen Todić se složio, tako da smo Dragan i ja za drugu sezonu zaradili po 30 miliona dinara. Saznali smo da je Pavle (prim.aut. Vuisić) pristao da snima za 20 miliona. Rekli smo Mladenu Todiću da i njemu podigne cijenu na 30 miliona ili ćemo se opasno naljutiti – dodao je Voja.

– Pristao je i tada smo počeli da snimamo drugu sezonu – zaključio je Brajović.