Hronika

"Nismo primijetili da je BIO NASILAN" Komšije UBIJENOG TERORISTE Miloša Žujovića u nevjerici nakon TERORISTIČKOG NAPADA u Beogradu

Komšije Miloša Žujovića (25), konvertita iz sela kod Mladenovca, koji je promijenio ime u Salahudin, zaprepašćene su terorističkim aktom koji je izvršio kada je juče ispred Ambasade Izraela iz samostrijela u vrat pogodio pripadnika Žandarmerije Miloša Jevremovića (34).

Miloš Žujović, Ambasada Izraela
FOTO: MUP, MILAN ILIĆ / RINGIER

Miloš Žujović je ubijen kada je Jevremović pucao na njega u samoodbrani.

Dok jedna žena iz sela Amerić nije ni znala za porodicu Žujović, jer je u to selo došla udajom i samo je čula za njih, ali ih ne poznaje, drugi mještani istakli su da porodicu poznaju, da nije problematična i da su šokirani zbog onoga što se desilo.

Napadač na žandarma u Beogradu
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

– Ne viđamo ih na ulici. Nismo se družili, znamo ih na zdravo-zdravo. Mislim da samo njegova majka radi, a da je otac u penziji. Miloš je bio jedinac. Fini su ljudi, njegov otac je dobar čovek, uvek se javi na ulici. Za Miloša nismo primijetili da je bio nasilan, kao što je juče rečeno. I on se uvijek javljao. Ne poznajemo ih kao konfliktne osobe, nismo čuli da je u porodici bilo svađe ili nasilja. Nepristupačan je prilaz do njihove kuće, tu žive samo oni i ljudi u kući pored, okolo je pusto, pa ih ne viđamo često – rekao je jedan od mještana.

Pročitajte još

On je dodao da je Miloša posljednji put u selu vidio prije mesec dana, kada je došao da posjeti roditelje, ali da prije toga dugo nije dolazio, piše Telegraf.rs.

– Bio je sa suprugom, došao je autobusom. Ona je potpuno pokrivena, samo joj se oči vide. Tada smo počeli da se pitamo šta mu je trebalo da promijeni ime i vjeru. Mnogo smo se začudili kada se preselio u Novi Pazar, ne znamo ko ga je natjerao na to. Drago nam je što je momak koji je napadnut preživio – zaključio je.

Potpredsjednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić donio je odluku poslije jučerašnjeg terorističkog napada o proglašenju crvenog nivoa bezbjednosnih prijetnji od terorizma. Svi pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova preduzimaju mjere kako bi osigurali bezbjednost i sigurnost građana – stoji u opisu fotografija objavljenih na Instagram profilu MUP-a.

Bonus video:

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu