Banjaluka

"NISTE SAME" Podrška ženama u postporođajnom periodu

EKO EHO-Centar za edukaciju i promociju zdravog života organizuje susrete grupe podrške za žene u postporođajnom periodu, u okviru implementacije projekta „Uspostavljanje grupa za samopomoć i psihološku podršku ženama u perinatalnom periodu na području Grada Banjaluka“.

"NISTE SAME" Podrška ženama u postporođajnom periodu
Foto: Shutterstock

Učešće je besplatno, a početak je najavljen za 20. jun.

Na ovim grupama imaćete priliku da u povjerljivoj i prijatnoj atmosferi podijelite iskustva i dobijete podršku žena koje se nalaze ili su prošle kroz isti period, prihvatite i izrazite emocije koje osjećate, pružite i dobijete emocionalnu podršku i praktične savjete, sznate kako naša lična očekivanja i uvjerenja kao i očekivanja okoline utiču na prilagođavanje na nove životne okolnosti.

Smjenjivanje različitih emocija u ovom periodu kao i adaptacija na ulogu majke je normalna reakcija. Niste jedine. Ukoliko Vam je potrebna podrška tokom navikavanja na ulogu majke ili primjećujete da simptomi tuge, anksioznosti i očajanja predugo traju, dođite na susret grupe podrške ženama u postporođajnom periodu. Niste same- poručuju iz ovog Centra na svom FB profilu.

Grupe će voditi Tatjana Preradović-Sjenica, psihologinja, porodična sistemska psihoterapeutkinja, nosilac evropskog certifikata za psihoterapiju, voditeljica sistemskih konstelacija, trener emocionalne pismenosti.

Susreti grupe će se održavati dva puta mjesečno u narednih 10 mjeseci. Zbog ograničenog broja prisutnih, dolazak na susret je potrebno najaviti putem mejla: [email protected], Fejsbuk stranice ili putem telefona 065-934-770 i 065-346-570.

Ideja je podržana kroz Projekat mentalnog zdravlja u Bosni i Hercegovini koji podržava Vlada Švicarske a implementira Asocijacija XY u partnerstvu sa Federalnim ministarstvom zdravstva i Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.