Banjaluka

"Nisu nas obavijestili na vrijeme" Najveće banjalučko naselje bez vode cijeli dan, GRAĐANI OGORČENI

Najveće banjalučko naselje Starčevica koje broji više desetina hiljada stanovnika, danas gotovo cijeli dan će biti bez vode.

"Nisu nas obavijestili na vrijeme" Najveće banjalučko naselje bez vode cijeli dan, GRAĐANI OGORČENI
FOTO: FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Stanari su s pravom ogorčeni i tvrde da ih niko nije obavijestio.

– Ovo više nije normalno, jer očigledno je da su građani svima bitni samo kada dođu izbori, dok su ostalim danima zadnje rupe na svirali. Kako ovi ljudi misle da mi preživimo dan po ovakvim vrućinama bez vode. Jedino, ako u pitanju nije igranka sa privatnicima koji prodaju vodu, jer koliko čujem u marketima je već nema – izjavio je ogorčeni Banjalučanin.

FOTO: GRAD BANJALUKA/ RAS SRBIJA
FOTO: GRAD BANJALUKA/ RAS SRBIJA

Portal Srpskainfo odlučio je provjeriti na koji način se uopšte saopštavaju građanima ovakve situacije i utvrdili smo da bi način komunikacije morao biti daleko bolji, ako ništa onda barem poput onoga kada se uoči izbora najavljuju politički kandidati koji “iskaču” iz pašteta.

– Način na koji se ovakve informacije saopštavaju je zastario, ali to se otkrije tek kada bez vode ostane veće naselje, kao što je Starčevica, dok se u selima manje-više i ne bune, jer su navikli da vode nema – izjavio je sagovornik Srpskainfo .

Tako na primjer preduzeće “Vodovod” na svojoj stranici uredno saopštava dan prije najavljene radove u Tuzlanskoj ulici, ali to svakako nije rješenje, jer bi značilo da građani svaki dan odlaze na stranicu “Vodovoda” i provjeravaju da li će i njihovo naselje ostati bez vode.

Jedan od načina komunicije je viber grupa koju ima Gradska uprava.

FOTO: SRPSKAINFO
FOTO: SRPSKAINFO

Međutim, u pomenutoj viber grupi obavještenje o prekidu vodosnabdjevanja najvećeg naselja stiglo je prekasno, odnosno nakon što je voda isključena.

Naime, obavještenje je “stiglo” jutros oko 6.45, kada je voda u najvećem naselju već bila isključena.

Treći način komunikacije su naravno mediji, ali i oni su u konkretnom slučaju zakasnili, jer je praksa da se najave sličnih radova na portale postavljaju u ranim jutarnjim časovima.

Na kraju balade, kao i svake do sada u ovoj zemlji, zbog svega ispaštaju građani.

– Mislim da se ovakve stvari trebaju drugačije saopštavati građanima, a ovo je primjer da se stvari trebaju pod hitno mijenjati. To što je “Vodovod” na svojoj stranici obavijestio još juče o nestanku vode u najvećem banjalučkom naselju, ne znači apsolutno ništa. Pa zar oni misle da svi mi, svakoga dana odlazimo na stranicu “Vodovoda” i “klikćemo” kako bi provjerili da li će naselje ostati bez vode ili ne. Dakle, sistem je kao i u svemu drugom i ovdje truo i mora se mijenjati, a građani bi već jednom morali shvatiti na koji način se to radi – istakao je Banjalučanin.

Njegovo mišljenje dijele i ostali stanari u naselju Starčevica.

Prihvati notifikacije