Društvo

NISU POŠTOVALI EPIDEMIOLOŠKE MJERE Za kafiće i restorane u Srpskoj kazne od 10.200 KM

Inspektori su proteklog vikenda na području Republike Srpske izrekli privrednim subjektima kazne od 10.200 KM zbog nepoštovanja preventivnih mjera zaštite od epidemije virusa korona.

NISU POŠTOVALI EPIDEMIOLOŠKE MJERE Za kafiće i restorane u Srpskoj kazne od 10.200 KM
FOTO: NENAD MIHAJLOVIĆ/RAS SRBIJA

Inspekcijski organi Republike Srpske nastavili su pojačanu kontrolu u večernjim časovima sa akcentom na ugostiteljskim objektima, a republički inspektori u saradnji sa inspektorima jedinica lokalne samouprave u toku vikenda izvršili su 453 inspekcijske kontrole i u sedam slučajeva subjekti su zatečeni u prekršaju, saopšteno je iz Inspektorata Srpske.

– Uz ogromne napore koje ulažu nadležni organi na sprovođenju mjera prevencije, otežane uslove rada i poslovanja u kojima većina privrednih subjekata poštuje date preporuke, još jednom pozivamo građane da se pridržavaju preventivnih mjera i izbjegavaju nepotrebna okupljanja u većem broju – navodi se u saopštenju.

Inspektorat je, takođe, apelovao i na mlade, budući da se virus korona širi sve više među mlađom populacijom, da preduzmu potrebne mjere predostrožnosti – da drže distancu i nose maske, jer ishod borbe sa virusom trenutno zavisi od kolektivne odgovornosti.

U okviru kontrola izvršenih u protekla dva mjeseca inspektori su do sada izrekli kazne u ukupnom iznosu od 124.550 KM.