Svijet

Nisu svi imali sreće: Više od 10 ribara preživjelo 6 dana bez hrane i vode na malom ostrvu

Jedanaest indonežanskih ribara spaseno je nakon što su šest dana preživjeli bez hrane i vode na malom ostrvu pored australijske obale.

Nisu svi imali sreće: Više od 10 ribara preživjelo 6 dana bez hrane i vode na malom ostrvu
FOTO: FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ /RINGIER

Australijska uprava za pomorsku bezbjednost saopštila je da su u ponedjeljak prebačeni na bezbjedno sa ostrva Bedvel, nekih 330 kilometara zapadno od grada Bruma u ​​Zapadnoj Australiji. Međutim, strahuje se da je devet drugih ribara mrtvo.

Preživjeli su rekli da je njihova dva čamca prošle nedjelje pogodio moćni tropski ciklon Ilsa, koji je potopio jedan čamac. Devet od 10 članova posade tog broda i dalje se vodi kao nestalo.

Izvještava se da je jedini preživeli satima bio u okeanu, držao se za kantu, prije nego što su ga pokupili ribari sa drugog čamca, izvijestila je Australijska radiodifuzna korporacija (ABC). Taj čamac je se vidi na fotografijama izbačen na obalu malog ostrva Bedvel.

Pročitajte još

Preživjele ribare je na kraju primijetio avion australijskih graničnih snaga i evakuisao ih je spasilačkim helikopterom u Brum, gde su na lečenju u bolnici. Izvještava se da su svi dobrog zdravlja uprkos iskušenjima – rekao je portparol graničnih snaga, a prenosi ABC, dodajući da vlada sada radi na „repatrijaciji grupe što je prije moguće”, prenosi Glas Srpske.

Ciklon Ilsa, najjača oluja u regionu u poslednjih 14 godina, pogodio je Zapadnu Australiju prošle nedjelje, ali je poštedio naseljena područja velikih šteta.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu