Politika

"Nisu usamljeni u svojoj borbi" Željka Cvijanović ugostila Tamaru Vučić uoči skupa u Banjaluci posvećenog rijetkim bolestima

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović i supruga predsjednika Srbije Tamara Vučić danas su na sastanku u Banjaluci izrazile punu podršku organizacijama i udruženjima koje se bave unapređenjem položaja oboljelih od rijetkih bolesti i porodicama koje se susreću sa velikim izazovima tokom liječenja.

Željka Cvijanović i Tamara Vučić
FOTO: ŽELJKA CVIJANOVIĆ/INSTAGRAM/SCREENSHOT
Željka Cvijanović i Tamara Vučić

Tokom susreta razmijenile su mišljenje i iskustva o položaju osoba oboljelih od rijetkih bolesti u Republici Srpskoj i Srbiji, kao i o institucionalnim mehanizmima podrške oboljelima od rijetkih bolesti i njihovim porodicama.

– Ovom prilikom izrazile su punu podršku organizacijama i udruženjima koje se bave unapređenjem položaja djece i odraslih koji pate od različitih rijetkih bolesti i porodicama koje se susreću sa velikim izazovima u procesu liječenja – saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Sagovornice su razgovarale u Palati Republike uoči zajedničkog učešća na skupu pod nazivom “U susret Danu rijetkih bolesti” u Banjaluci.

Pročitajte još

Cvijanovićeva je ocijenila je da je skup “U susret Danu rijetkih bolesti”, u organizaciji Saveza za rijetke bolesti Republike Srpske, a pod pokroviteljstvom predsjednika Republike, prilika da se pacijentima i njihovim porodicama još jednom pošalje snažna poruka da nisu usamljeni u svojoj svakodnevnoj borbi.

Supruga predsjednika Srbije Tamara Vučić izjavila je večeras u Banjaluci da Republika Srpska uvijek ima podrušku Srbije, ali da ih briga za djecu i čovjeka spaja i više od politike.

– Briga za djecu i čovjeka je nešto što je najvažnije. To nas spaja i više od neke vrste politike i bilo čega drugoga – rekla je Vučićeva.

Ona je istakla da je posebno sretna što je u Banjaluci i što se večeras govori o izuzetno važnoj temi, kao što je briga o najmilijima i o najslabijima, djeci.

– Mi pokazujemo brigu ne samo za djecu u Beogradu, već i za djecu u Banjaluci i raznim drugim gradovima, jer briga za djecu i briga za čovjeka je nešto što je najvažnije- naglasila je Vučićeva.

Ona je istakla da Srbija uvijek podržava Republiku Srpsku, kao što i Srpska podržava Srbiju, poštujući principe međunarodnog javnog prava, Povelju UN i Dejtonski mirovni sporazum.

Vučićeva je zahvalila za gostoprimstvo koje je na svakom koraku osjetila u Banjaluci, kao i na otvorenim srcima jer je imala priliku da se prošeta i uvjeri u ljepote grada na Vrbasu.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu