Hronika

"NISU ZNALI ŠTA ĆE, PA SU GA IZNIJELI" Policija otkrila ko su osobe koje su na ulici ostavile PREMINULOG MLADIĆA

Policija sumnja da se mladić koji je rano jutros pronađen mrtav ispred zgrade u beogradskom naselju Kotež predozirao narkoticima u stanu u obližnjoj zgradi.

"NISU ZNALI ŠTA ĆE, PA SU GA IZNIJELI" Policija otkrila ko su osobe koje su na ulici ostavile PREMINULOG MLADIĆA
FOTO: V.ŽIVOJINOVIĆ/RAS SRBIJA

Nakon toga su njegovi prijatelji iznijeli tijelo i ostavili ga ispred zgrade.

Na tijelu tridesetogodišnjeg muškarca nije bilo tragova nasilja, a prema nezvaničnim informacijama iz istrage, najvjerovatnije je preminuo od prekomjerne količine narkotika.

Tragedija je otkrivena rano jutros kada su stanari ugledali tijelo ispred zgrade!

– Kerovi su lajali glasno i to nas je sve uzbunilo i razbudilo. Onda smo ispred vidjeli tijelo… – ispričali su šokirani mještani.

Pročitajte još

Komšije su i dalje u nevjerici jer ne znaju o kome se radi, a kažu da, iako policija obilazi ovaj kraj, ovoliko policije nisu dugo vidjeli ovdje.

– Ovaj kraj je poznat po mladićima koji često koriste narkotike, skupljaju se tu na jednom mjestu. Policija je obilazila često ovdje, na to smo navikli, ali ovo nismo očekivali – rekao je jedan od komšija.

Kako dodaju, niko ne zna ko je mladić koji je pronađen mrtav, pa se sumnja da nije iz ovog kraja.

– Ispred zgrade ovdje u blizini se skupljaju narkomani, piju, drogiraju se, ali ih ne poznajemo, ne znamo gdje žive – dodaju komšije.

Kamere snimile kako iznose tijelo

Bezbjednosne kamere na zgradama snimile su dvije osobe kako iznose tijelo iz zgrade i ostavljaju ga ispred. Kako se saznaje, policija je nakon pregledanja snimka utvrdila ko su osobe koje su iznijele tijelo.

– Oni su sinoć i jutros bili u jednom stanu u zgradi, drogirali se kao obično. Šta se onda tačno dogodilo još nije poznato, ali najvjerovatnije se mladić predozirao, a oni su ga iznijeli ispred jer nisu znali šta s njim da rade – kaže izvor Blica iz istrage.

Oni su mladićevo tijelo ostavili na parkingu i vratili se u stan gdje su i zatečeni kada je policija došla na lice mjesta, piše Blic.