Politika

"NJEGOVI NAVODI NISU TAČNI" Advokat Gordane Tadić poručio da izjava Izetbegovića predstavlja pritisak na VSTS

Izjava lidera SDA Bakira Izetbegovića o smjeni glavnog tužioca BiH Gordane Tadić predstavlja pritisak na rad Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS), posebno Drugostepenu disciplinsku komisiju, izjavio je Srni njen advokat Vlado Adamović.

"NJEGOVI NAVODI NISU TAČNI" Advokat Gordane Tadić poručio da izjava Izetbegovića predstavlja pritisak na VSTS
FOTO: N1/SCREENSHOT

Adamović je pojasnio da je Izetbegovića izjava pritisak na Drugostepenu disciplinsku komisiju koja treba da se očituje o odluci Prvostepene disciplinske komisije, na koju je najavio žalbu.

Izetbegović je, komentarišući smjenu Tadićeve, rekao da je imao primjedbu na njen rad i da se “vidi iz aviona da se to Tužilaštvo bavilo isključivo Bošnjacima”.

Pročitajte još

– To što je Izetbegović iznio dato je u pragmatične političke svrhe i navodi koje je iznio nisu tačni – rekao je Adamović.

Adamović je dodao da im je dostavljena odluka Prvostepene disciplinske komisije i da će se žaliti na tu odluku. “Po meni je obrazloženje suprotno izreci i žalićemo se”, poručio je Adamović.

Izetbegović je naveo da se Tadićeva “isključivo bavila Bošnjacima, posebno onima iz SDA”.

Gordana Tadić smijenjena je sa mjesta glavnog tužioca BiH, saopštio je Visoki sudski i tužilački savjet (VSTS) nakon odluke prvostepene disciplinske komisije za tužioce.

Prihvati notifikacije