Zabava

NJIMA NOVAC LETI IZ NOVČANIKA Ovi znaci zodijaka nikako ne mogu da uštede

Koliko god pokušavali da uštede novac, ovi znaci zodijaka ne mogu da odole udobnom životu.

NJIMA NOVAC LETI IZ NOVČANIKA Ovi znaci zodijaka nikako ne mogu da uštede
FOTO: SHUTTERSTOCK

Strijelac

Strijlčevi mnogo rade, pa im nije teško zaraditi novac, ali imaju problem sa čuvanjem novca. Ako požele da odu na avanturu ili na neki izlet, ni ne pitaju za cijenu ili troškove, oni će to učini. Stanje na računu uvijek pokušavaju mentalno pratiti, ali nerijetko se (neprijatno) iznenade kad vide koliko su stvarno potrošili. Nikad ne razmišljaju o dugovima, cijeni vođenja računa, mjesečnim troškovima i svaki put ih ponovo računi i dugovi ulove nespremne. Oni su odavno izabrali – radije će imati bezbroj avantura, nego veliki bankovni račun.

Vodolija

Vodolije ne mogu da odole novoj tehnologiji. Oni su u onoj grupi ljudi koja cijelu noć čeka u redu ispred radnje kako bi kupili najnoviji mobilni telefon ili igricu. Istražili su, odlučili su šta žele i samo čekaju da to nešto izađe na tržište. Radije bi imali novi laptop nego račun za štednju i, iako prolaze kroz periode kada pokušavaju da uštede i ponašaju se odgovorno, nedosljedni su i prvom prilikom će taj ušteđeni novac potrošiti na novu igračku.

Lav

Lavovi su oprezni s novcem i uvek imaju nešto malo ušteđeno. Njihov problem nastaje kad dragoj osobi žele nešto da poklone. Lavovi kupuju najbolje poklone, često jako skupe. Lavovi troše dosta novca i na sebe jer teško da će kupiti jeftiniju verziju nekog proizvoda. Za njih samo najbolje – najbolji kvalitet, najbolja marka, bez obzira na cenu, piše 24sata.hr.

Vaga

Vage su jako darežljive, ali samo kako bi se nekome svidjele. Pokušavaju da štede, ali nekako uvijek iskoči nešto što moraju odmah sad da plate. Ako je kraj mjeseca, Vagin bankovni račun je više-manje prazan. Sreća je da kad nekome pomognu ili potroše na nešto što ih usrećuje, ta proživljena sreća dugo s njima ostaje i preliva se u druge stvari koje ih inače baš i ne vesele. Vagama novac neće kupiti sreću, ali je i te kako dobar početak. Smješno im je kad ih neko karakteriše kao ekstravagantne, oni vjeruju da sami sebe treba da tretiraju kao kraljeve i potrošiće koliko god treba da sebi ugode.

Blizanci

Blizanci s novcem stvarno imaju dve strane. Na jednoj strani su jako odgovorni i zarađeni novac čuvaju za budućnost, a onda u jednom trenu se pojavi kockar koji ne zna gde bi prije s tim novcem. Kockarska strana Blizanaca voli brzo da zaradi, ulagaće novac u nesigurne projekte ili će se čak kladiti u nadi da će se obogatiti preko noći. Odgovorna strana pokušava držati kockara pod kontrolom, i to će joj uspijevati neko vrijeme, do trenutka dok se ne pojavi mogućnost brze zarade. U najboljem slučaju Blizanci će kupiti srećku ili otići u kladionicu, ali u najgorem su spremni uložiti sve što imaju u posao ili ponudu s puno obećanja i malo garancija, piše Noizz.rs.