Sudbine

“Nju nije bilo moguće malo voljeti” Potresni govori na sahrani Jelene Čvorović Paunović slamaju srca

Glumica Jelena Čvorović Paunović umrla je u 75. godini, sahranjena je danas na Novom groblju u Beogradu uz pjesmu "Bella Ciao".

Sahranjena glumica Jelena Čvorović Paunović
FOTO: ZORAN ILIĆ/RINGIER

Najbliži su se na Novom groblju posljednji put oprostili od Jelene Čvorović Paunović, a potresni govori njenih prijateljica slamaju srca.

– Jelena i ja se znamo nekih 15-ak godina. Upoznala su nas djeca, Irma i Mina, u polumraku pozorišta, na prvom kolokvijumu iz glume u klasi Pece Ejdusa. Sjedile smo jedna do druge i od prvog trenutka domunđavale i kikotale kao šiparice. Čak su nas i opominjali. Te večeri smo se prepoznale i zauvijek zavoljele. Ubrzo smo se orodile preko pasa. Tako smo postale rod rođeni – prije po babinoj liniji. Jedna drugoj smo tepale “rođo” jer nije srodstvo samo krvna veza. Rodd je kada nekog voliš bezuslovno i cijelim srcem. A Jelenu nije bilo moguće voljeti malo ili na parče ili povremeno…Sve njene divne i ozbiljne, lepršave i vesele, teške i duboke uloge nisu ni blizu da opišu njenu dušu – dobru, iskričavu, radosnu, kreativnu i zabavnu. Čarobni rode moj, neka su ti široke i bezbjedne staze nebeske. Biće i tamo krovova po kojima ćeš se verati, kontejnera u koje ćeš uskakati i grana na koje ćeš se peti, baš kao što si to ovde činila, trudeći se da od života napraviš igru – glasio je jedan govor.

Znam da si neizmjerno voljela Minu, da si živjela za nju, i da si je štitila od svih loših stvari ovog svijeta učeći je da bude prije svega dobar čovjek i prijatelj. Bila si majka koju bi svako poželio da ima i zbog toga sam te još više voljela i cijenila kao u glumi. I u tome si bila uspješna i najbitniju ulogu svog života si odigrala briljantno bez greške, savršeno od prvog do posljednjeg čina – pisalo je u potresnom govoru posvećenom Jeleni Čvorović, piše Blic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije