Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“NOĆIMA JE PLAKAO” Majka vaterpoliste koji je ubio milionerku progovorila o detaljima njihove veze

Hronika
Autor:

Foto: Facebook / screenshot

Njihova veza išla je normalnim tokom, međutim u drugoj godini zabavljanja ta veza je počela da ulazi u neku turbulentnu fazu…

Ovako je juče pred sudom svjedočila Vjera Stanović, majka Arsenija Stanovića, optuženog za ubistvo milionerke iz Ukrajine Anastasije Lašmanove. Stanović je osumnjičen da je svoju bivšu djevojku brutalno ubio sa brojim udarcima tuplim predmetom po cijelom telu. Ovaj monstruozni zločin šokirao je cijeli region, a osumnjičeni je nakon zločina pobjegao iz zemlje, ali je ipak nakon nekoliko nedelja uhapšen.

Stanovićeva majka rekla je da je njen sin vezu sa Anastasijom počeo dok je još bio maloljetan, kao i da se ona protivila toj vezi upravo zbog razlike u godinama – milionerka je bila starija od njega. Ona tvrdi da je vezu “ipak prihavatila jer je on bio jako zaljubljen”.

– Već u drugoj godini zabavljanja ta veza počinje da ulazi u neku turbulentnu fazu. Arsenije tada donosi odluku koja je za mene bila strašna – da napusti vaterpolo klub Primorac gdje je profesionalno igrao. To je učinio upravo na zahtjev pokojne Lašmanove, iako mu je vaterpolo bio smisao života – tvrdila je Stanovićeva.

Ona je iznijela i to da je Lašmanova Arseniju jednom u njenom prisustvu rekla: – Po čitav dan si u bazenu za 500 evra, a sa tim novcem ne možeš da mi platiš ni kršten ručak.

Dodala je da je, neposredno nakon što je Arsenije napustio vaterpolo klub, Lašmanova slomila nogu, piše Blic.

– Iako je njihova veza dobijala turbulentne oblike, on je došao kod mene sa zahtjevom da je prihvatimo i dovedemo kod nas kući kako bi brinuli o njoj. Naravno da sam pristala. I dan danas imam sliku kako je Arsenije u rukama iznosi na sprat. Boravila je kod nas kao član porodice, i više od toga – navela je Stanović.

Nakon oporavka Lašmanova se vratila poslu, a Arsenije se, po riječima njegove majke, vratio ispitima i počeo da radi u advokatskoj kancelariji u Podgorici.

– Negdje u avgustu 2017. primijetila sam kod njega velike promjene u raspoloženju, vrlo često je dolazio iz Podgorice kući. Imala sam neki nemir. Mislim da je bio kraj ljeta iste godine kad smo nas dvoje ostali sami, tada mi je rekao: “majko ne možeš da vjeruješ, znaš li šta mi se dešava? Ušao sam u jedan lokal i vidio Anastasiju kako sjedi sa nekim momkom i razgovara”. Rekla sam mu da joj je to možda prijatelj, a on je dodao da su razmjenjivali nježnosti – kazala je Stanović.

Ona je ispričala da je nakon toga sinu savetovala da se usmeri na fakultet i posao, a da je Lašmanova vremenom prestala da dolazi kod njih. Međutim, prema njenim riječima, Arsenije je u oktobru 2017. sve češće dolazio kući, “postao je ćutljiv, zamišljen i tužan”.

Ona je dodala da je uplovio i u novu vezu, ali da je dolazio kući i plakao.

– Nakon toga, do kobnog dana nemam nikakvih saznanja šta se tu i s njima dešavalo. Malo je reći koliki bol osjećam za pokojnom Anastasijom i za moijim živim sinom – navela je Stanović.

Sud je prihvatio raniji prijedlog odbrane da se obavi medicinsko vjštačenje optuženog.

Milionerki smrskana glava

Lašmanovoj je od siline udaraca skoro smrskana glava. Na glavi i na tijelu bile su vidljive ubodne rane, najmanje deset, najvjerovatnije nanete nožem.

Izvor iz istrage rekao je da je prizor na licu mjesta bio stravičan i da se pretpostavlja da je pretučena pajserom i šlašom, a ubadana nožem.

Direktorka velikih kompanija

Iza Lašmanove ostala je njena imovina u Crnoj Gori, koja se procjenjuje na 105 miliona evra, što je činilo jednom od najbogatijih državljana Ukrajine.

Lašmanova je bila izvršna direktorica kompanija “Mimoza Group” i “Sea Trade”. Njene kompanije stoje iza izgradnje hotela “La perla” u Tivtu, izgradnje novog hotela “Mimoza”, na mestu na kome je u centru Tivta bio istoimeni stari hotel.

Njene kompanije su i iza kontroverznog projekta uređenja obale i izgradnje ugostiteljskog objekta na rtu Sveta Neđelja u Kamenarima i izgradnje Ponte Seljanovo.

Misterija je kako je djevojka iz Ukrajine, koja je u Crnu Goru došla prije nekoliko godina sa ruskim pasošem i konobarisala za život, postala upletena u rusko preduzetništvo na crnogorskom primorju.

Naime, prema nezvaničnim informacijama, iza firme “Mimoza Group” stoji ruski biznismen Valerij Zadorin koji je vlasnik jedne od najvećih firmi za trgovinu luksuznim proizvodima u Rusiji, kompanije “Aroma”. On je Tivtu, u Krtolima, izgradio luksuznu vilu na Obali Đuraševića, dok je u Porto Montenegru držao svoju jahtu, koja takođe nosi ime Aroma.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO