Politika

NOGO PREDVODIO DEMONSTRANTE Ovako su ESKALIRALI protesti ispred Skuštine Srbije (VIDEO)

Grupu demonstranata koja je tokom večerašnjih protesta uletjela u hol Doma Narodne Skupštine predvodio je samostalni poslanik Srđan Nogo, poznat po ekstremno desničarskim stavovima i sirenju antimigrantske histerije i 5G teorija zavjere.

NOGO PREDVODIO DEMONSTRANTE Ovako su ESKALIRALI protesti ispred Skuštine Srbije (VIDEO)
Foto: Vladimir Šporčić/RAS Srbija

Iako je većina demonstranata do tog trenutka mirno učestvovala u protestima bez incidenata, sve je eskalirala razularena masa predvođena Nogom koja je u nekoliko navrata pokušavala da nasilno uđe u Skupštinu, u čemu su u jednom trenutku i uspjeli.

Iz hola Doma narodne skupštine izbacila ih je Žandarmerija. Okupljeni su potom ponovo pokušali upad bacajući baklje i limenke, nakon čega je policija odgovorila suzavcem.

Grupa koju je predvodio Nogo u više navrata je pozivala i ostale okupljene na protestima ispred Skupštine da im se pridruže u probijanju kordona i upadu u zgradu parlamenta.

Foto: Blic/Screenshot
Foto: Blic/Screenshot

Grupa predvođena Nogom nalazila se na samom ulasku u Skupštinu, odakle su uzvikivali ultradesničarske i antimigrantske parole, ali i “Ne damo Kosovo”, “Oj, Kosovo, Kosovo”.

Pročitajte još

Nogo je uveliko poznat po propagiranju ultradesničarskih stavova, širenju antivakcinaških teorija zavjere i otvorenom pozivanju na nasilje.

Nogovi demonstranti, između ostalog, uzvikivali su “Nećemo da dozvolimo naseljavanje migranata”, pjevali četničke pjesme, a u atmosferi na ivici incidenta letjele su limenke i baklje, a bačen je i suzavac, piše Blic.

Kako je sve izgledalo pogledajte OVDJE.

Zbog najave predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da će u Beogradu biti iznova uveden policijski čas, ispred Skupštine Srbije večeras je organizovan protest.