Politika

NOSILI MASKE I AUTOMATSKE PUŠKE Specijalci Euleksa UPALI u kancelarije veterana OVK (VIDEO)

Specijalci Euleksa, maskirani i naoružani automatskim puškama, upali su u kancelarije organizacije koja okuplja veterane takozvane Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), javljaju prištinski mediji.

NOSILI MASKE I AUTOMATSKE PUŠKE Specijalci Euleksa UPALI u kancelarije veterana OVK (VIDEO)
FOTO: FACEBOOK SCREENSHOT

Uhapšen je, prenosi Gazeta ekspres, predsjednik ovog udruženja Hisni Gucati.

To je listu potvrdio i potpredsjednik udruženja Nasim Haradinaj i dodao da će Gucati biti poslat danas u Hag. Kako se navodi, to je bio razlog današnjeg upada u kancelarije tog udruženja.

Prištinski mediji navode da je u kancelarije veterana OVK upalo oko 50 pripadnika Euleksa.

Kako prenosi portal Reporteri, Faton Klinaku iz te organizacije optužio je Euleks da su njihovi pripadnici sproveli protivpravnu raciju, kao i da ukoliko vlasti u prištini ne budu reagovale kako bi se spriječile ova i slične akcije Specijalnog suda, veterani OVK će morati da “se bore protiv njih, kao što su protiv Jugoslavije”.

Dodaje se i da ni advokatu udruženja Tomi Gašiju nije bilo dozvoljeno da uđe u prostorije.

Poslije jučerašnjeg hapšenja nekadašnjeg starešine u operativnoj zoni Lab i šefa obavještajne službe Saliha Mustafe, prištinski mediji najavili su nova hapšenja optuženih pred Specijalnim sudom za zločine OVK.

Prethodne nedjelje, nepoznati mladić je u tri navrata donio u kancelarije veterana OVK dokumente iz arhiva Specijalnog suda.

Video možete pogledati OVDJE.