Digitalna Srpska

NOVA FUNKCIJA Gmail rezultati pretrage sada će uključivati imejl adrese

Traka za pretragu u Gmail-u već je moćna alatka, posebno kada se koriste napredni filteri, a sada će u rezultatima prikazati povezane pseudonime imejla.

NOVA FUNKCIJA Gmail rezultati pretrage sada će uključivati imejl adrese
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Pseudonim imejla je jednostavno “alternativna adresa za prijem pošte”, koja se često koristi za zvanične promjene imena, željena imena i kao rezultat rebrendiranja preduzeća, akvizicija ili podružnica.

Rezultati se povlače iz “from”, “cc” i “bcc” redova, kao i iz tijela poruke, ako se u njoj pojavljuju i to u bilo kom njenom dijelu. Gugl objašnjava da će ova funkcija omogućiti da korisnici ne moraju da vode tekuću listu promjena imejla.

Pročitajte još

Ova nova funkcija ne utiče na Labels. Sa ovom promjenom, pretraživanje će biti lakše, a rezultati sveobuhvatniji, jer korisnici neće morati da pamte sve pseudonime koje neko ima i da izvršavaju više pretraga za svaki od njih, navodi PCPress.

Međutim, korisnici će i dalje moći da pretražuju tačne račune koristeći navodnike oko adrese u pitanju.

Pseudonimi imejla u Gmail pretrazi raspoređeni su na sledeće Workspace nivoe: Google Workspace Essentials, Business Starter, Business Standard, Business Plus, Enterprise Essentials, Enterprise Standard i Enterprise Plus, kao i G Suite Basic, Business, Education, Enterprise for Education i Nonprofits klijente.