Banjaluka

NOVA NAREDBA STANIVUKOVIĆA Obavezna elektronska EVIDENCIJA ZAPOSLENIH u Gradskoj upravi

S ciljem efikasnijeg i racionalnijeg obavljanja radnih zadataka, gradonačelnik Draško Stanivuković zatražio je od organizacionih jedinica u Gradskoj upravi da zaposleni dosljedno poštuju obavezu elektronske evidencije dolazaka i odlazaka sa posla.

NOVA NAREDBA STANIVUKOVIĆA Obavezna elektronska EVIDENCIJA ZAPOSLENIH u Gradskoj upravi
FOTO: GRAD BANJALUKA

Želim podsjetiti na obavezu svih zaposlenih u Gradskoj upravi da se prilikom dolazaka i odlazaka sa posla, odnosno radnog mjesta, evidentiraju elektronskom sistemom za evidenciju i praćenje prisustva radnika. S tim u vezi, neophodno je da svi zaposleni radnici koriste elektronski sistem evidencije i da prijavu i odjavu obave u skladu sa propisanom procedurom – navedeno je u dopisu upućenom svim organizacionim jedinicama.

Pročitajte još

Rukovodioci organizacionih jedinica zaduženi su da na mjesečnom nivou kontrolišu u svojoj organizacionoj jedinici i porede evidencije iz elektronskog sistema i evidencije koju vodi odgovorni službenik organizacione jedinice za potrebe obračuna plata radnika.

Za dane za koje se eventualno propusti evidentiranje u elektronskom sistemu, smatraće se da zaposleni nije bio prisutan na radnom mjestu.

Elektronski sistem za evidenciju i praćenje prisustva radnika postoji godinama, ali pojedini zaposleni nisu poštovali obavezu evidencije.