Društvo

Nova šansa za "Mrvice": Otvorena prva Banka humanog mlijeka u Srpskoj (FOTO)

U Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci danas je ozvaničen završetak projekta adaptacije i opremanja prostora Banke humanog mlijeka i polikliničkog dijela Klinike za dječije bolesti UKC-a u koju je uloženo 1.496.108 KM.

Nova šansa za "Mrvice": Otvorena prva Banka humanog mlijeka u Srpskoj (FOTO)
FOTO: R. GETEL/RINGIER

Vrpcu su presjekli predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i direktor UKC-a Vlado Đajić.

Svečanosti povodom završetka ovog projekta, koji je počeo krajem marta, prisustvovali su ministar zdravlja i socijalne zaštite Srpske Alen Šeranić, te predstavnici Udruženja roditelja prijevremeno rođene djece “Mrvice”.

FOTO: SRNA
FOTO: SRNA
FOTO: SRNA
FOTO: SRNA

Cilj osnivanja Banke humanog mlijeka jeste da se prijevremeno rođenoj i teško bolesnoj djeci, kojoj nije dostupno majčino mlijeko, osigura donirano humano, majčino mlijeko.

Sredstva za osnivanje prve Banke humanog mlijeka u Srpskoj prikupljena su u okviru humanitarne kampanje “S ljubavlju hrabrim srcima”, koju je pokrenula predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, a na inicijativu Udruženja roditelja prijevremeno rođene djece “Mrvice”.

U okviru humanitarne akcije “S ljubavlju hrabrim srcima”, uz pomoć domaćih donatora prikupljeno je 676.734 KM, a odlukom predsjednika Srpske ta sredstva su prenesena na račun Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

Zaključkom Vlade Srpske, UKC-u je odobreno 820.000 KM za realizaciju projekta.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu