Digitalna Srpska

Nova Vocap pravila obavezna su za sve: Ne možete da izaberete da ih ne prihvatite

Posljednjim izmjenama uslova korišćenja i politike privatnosti uskoro će biti moguće slanje poruka između Vocapa i podržanih aplikacija "trećih strana" kao što su Telegram i Singal.

Telefon
FOTO: TORSTEN DETTLAFF/PEXELS

Zbog novih propisa Evropske unije, kompanija Meta je ove nedjelje, tačnije 11. aprila, promijenila uslove korišćenja i politiku privatnosti globalno najpopularnije aplikacije za slanje kratkih poruka Vocap.

Zbog ažuriranih direktiva EU, koje su u vezi sa Zakonom o digitalnim uslugama (DSA) i Zakonom o digitalnim tržištima (DMA), promijenjena su neka dosadašnja pravila i donijete nove smjernice koje, jednostavno rečeno, opisuju šta je na popularnoj platformi dozvoljeno, a šta ne.

Pročitajte još

Uskoro će biti moguće slanje poruka između Vocapa i podržanih aplikacija “trećih strana”, među kojima su npr. konkurentski Telegram i Singal, što je sada u skladu sa propisima EU.

Vopap takođe dobija jasnije definisane nove opcija za prijavu neprikladnog sadržaja, piše Tech Advisor. Stručnjaci, međutim, kažu da je to upravo problematično, jer još uvijek nije sasvim jasno kako će to biti regulisano.

Što se tiče međunarodnih mehanizama prenosa podataka, Vocap će se ubuduće oslanjati na EU-US Data Privacy Framework za korisnike u EU, koji ima za cilj da obezbijedi poštovanje propisa o zaštiti podataka.

Vocap takođe mijenja i minimalnu starosnu granicu za korišćenje svoje aplikacije u Evropskoj uniji sa 16 na 13 godina, prenosi Kurir.

Na taj način, Vocap može da obezbijedi da se standardizovana minimalna starosna granica za korišćenje mesindžera primjenjuje širom svijeta.

Prema najavi iz Vocapa koji prema podacima sa početka ove godine širom svijeta koristi oko dvije milijarde ljudi, podrazumijeva se da će svi aktivni korisnici prihvatiti nove uslove, koje će biti automatski ažurirani.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu