Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“NOVAC ĆE BITI VRAĆEN” Dodik ističe da Srpska nije kalkulisala sa nabavkom bolnice

Politika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Doboju da raskidom ugovora o kupovini mobilne bolnice Republika Srpska neće imati nikavu štetu jer će uplaćeni novac biti vraćen.

– To samo govori da Republika Srpska nije kalkulisala s tim. Dakle, sam prekid tog ugovora je zbog stvorene atmosfere da se neuvažavaju složene okolnosti pod kojim je bila izvršena nabavka. Krizni štab je raskinuo ugovor i sve će biti vraćeno u prvobitno stanje – rekao je Dodik novinarima u Doboju.

Kada je riječ o tvrdnjama opozicije da su raskidom ovog ugovora ostvarene neke pobjede, Dodik je poručio da se pobjede ostvaruju na izborima, a ne borbama koje oni izmišljaju i koje sami sa sobom vode pokušajući da pokažu kako je nešto bilo problematično.

– U suštini sav problem je u činjenici da procedure koje je smo trebali sprovesti kroz Agenciju za lijekove BiH su užasno spore. Činjenica je da se oprema nalazi na carinskim terminalima u Gradišci, ali ne može da bude ocarinjena jer fali ta saglasnost i očigledno je da Agencija za lijekove nije bila spremna da radi brzo i prati sve što je neophodno – pojasnio je Dodik.

Kada se pokazalo koliko sporo se sprovode procedure, naveo je Dodik, odlučeno je da se bolnica postavi na onaj dio koji se mogao cariniti bez saglasnosti Agencije za lijekove u nadi da će uskoro biti ocarinjen i stići ostatak opreme.

– Vidimo da to već nekoliko sedmica ne stiže, da imamo problema i naprosto donesena je odluka o raskidu ugovora. Ne vidim nikakvu štetu za Republiku Srpsku, jer će uplaćeni novac biti vraćen kada partner, odnosno čovjek koji je htio da pomogne u svemu ovome to kompletira – naglasio je Dodik.

Dodik je naglasio da će biti razgovarano da li će ta bolnica biti nabavljena u nekom kasnijem periodu i da bi bilo fer i korektno da se ova priča stavi ad akta.

– Oni koji u tome vide neku dobit, to je njihov problem – poručio je Dodik.

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Srpska spremna da plati dio sredstava da budu održani lokalni izbori

Predsjednik SNSD Milorad Dodik poručio je danas da je ova stranka spremna za lokalne izbore i nema razloga da kalkuliše, napominjući da je Republika Srpska voljna da plati dio izbora iz vlastitih sredstava kako bi se razriješila situacija u vezi sa zastojem u održavanju izbora.

– Nemamo razloga da kalkulišemo i spremni smo da platimo svoj dio od oko 4,5 miliona KM, koliko nedostaje za održavanje izbora. Pozivamo Federaciju BiH da to isto uradi te da se začkoljica vezana za izbore razriješi na taj način, jednostavno da nemamo zastoj u održavanju lokallih izbora – rekao je Dodik novinarima u Doboju.

Lider SNSD je naglasio da je cilj današnje posjete odborima Izborne jedinice pet da sa lokalnim vlastima razgovara o najvažnijim ekonomsko-socijalnom pitanjima i o situacije u ovoj regiji.

– Riječ je o četiri opštine i SNSD ovdje ima velike ambicije. Vjerujemo u veliku pobjedu na lokalnim izborima u Doboju, Stanarima, Tesliću. Vjerujem da su aktivnosti koje smo radili prepoznate i da će zbog toga ljudi dati političku podršku našim naporima – rekao je Dodik, koji je i srpski član Predsjedništva BiH.

On je dodao da i dalje ostaje problem legitimnosti i legalnosti izbora članova Centralne izborne komisije (CIK) BiH jer nije poštovan zakon.

– U tom pogledu smatramo da je neophodno da dođe do promjene CIK s aspekta njenog nezakonitog izbora – istakao je Dodik.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD Doboj Obren Petrović izrazio je nadu da će svojim radom u periodu od šest mjeseci do izbora ovaj odbor pokazati da je najbolji u Republici Srpskoj.

– Imamo pet-šest mjeseci do izbora i sigurno je da ćemo to iskoristiti maksimalno uz podršku Vlade Republike Srpske i predsjednika Dodika postići te rezultate – dodao je Petrović.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO