Društvo

NOVE MJERE Do 22. juna zabrana okupljanja VIŠE OD 50 LJUDI, nema sportskih takmičenja

S ciljem prevencije širenja virusa korona i COVID-19 bolesti u Srpskoj do 22. juna na snazi je zabrana svih javnih okupljanja u grupama većim od 50 osoba na javnom mjestu, odlučio je danas Republički štab za vanredne situacije.

NOVE MJERE Do 22. juna zabrana okupljanja VIŠE OD 50 LJUDI, nema sportskih takmičenja
FOTO: VLADA RS

Do istog datuma ostaje i ograničenje radnog vremena ugostitelja do 23 časa. Takođe, zabranjuju se takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista, saopšteno je nakon sjednice Štaba.

Pored toga, Štab je danas donion i Zaključak o ustupanju prostorija za smještaj fizičkih lica čiji je nalaz testiranja na SARS-CoV-2 pozitivan, kojim je novi republički karantin i zvanično postala lokacija stare pulmologije UKC RS u centru Banjaluke.

Pročitajte još

Ovim zaključkom nalaže se ustupanje objekata za potrebe izolacije karantinskog tipa u svrhu smještaja fizičkih lica čiji je nalaz testiranja na SARS-CoV-2 pozitivan i to Univerzitetski klinički centar RS na lokaciju – stara pulmologija,  Dom učenika Bijeljina, Dom učenika Trebinje i Dom učenika Doboj – navodi se u saopštenju.

Republički štab je izmijenio i zaključak o odobravanju korišćenja ustanova studentskog standarda za smještaj studenata.

Ustanove studentskog standarda koje će se, u skladu sa osnovnom namjenom, od sada ponovo koristiti za smještaj studenata su Studentski centar Nikola Tesla Banja Luka – Paviljon 1 i Paviljon 2, Studentski centar Zvornik, Studentski centar Pale, Studentski centar u Lukavici,  Studentski dom Foča i Studentski centar Trebinje.