Svijet

Nove mjere i na hrvatskom Jadranu: Od ponedjeljka okupljanja bez potvrda o vakcinaciji smanjuje se na 15 osoba

Na hrvatskom Jadranu od ponedjeljka će važiti nove epidemiološke mjere koje podrazumijevaju smanjen broj okupljanja osoba bez kovid potvrde na 15.

Nove mjere i na hrvatskom Jadranu: Od ponedjeljka okupljanja bez potvrda o vakcinaciji smanjuje se na 15 osoba
FOTO: VLADIMIR ŽIVOJINOVIĆ/RAS SRBIJA

To prenosi hrvatski portal Indeks pozivajući se na svoja saznanja i dodaje da će biti određen i maksimalan broj ljudi koji mogu biti prisutni na nekom okupljanju, bez obzira na to imaju li svi kovid potvrdu.

Prema još uvijek važećoj odluci koja važi na nivou države, bez kovid-potvrde se može okupljati 100 ljudi, ali će na hrvatskom Jadranu taj broj biti smanjen na 15, piše portal.

Piše i da će broj važiti za privatna okupljanja, ali i za svadbe na kojima zvanice nemaju kovid potvrde.

Pročitajte još

Nacionalni štab očekuje veći nivo odgovornosti kod odobravanja raznih manifestacija, a oko procjene da li je neki događaj rizičan moraće da se usuglase lokalni i županijski štabovi.

Nove mjere se uvode zato što je hrvatski Jadran drugu sedmicu za redom u narandžastom na evropskoj korona karti, koja se apdejtuje jednom nedjeljno.

Podsjetimo, Crna Gora je uvela nove mjere koje su privremenog karaktera – zabranjuje rad noćnih klubova i diskoteka, kako na otvorenom, tako i na zatvorenom prostoru.

Prihvati notifikacije