Banjaluka

Nove mjere u saobraćaju: Sutra počinju radovi na spajanju ulica kod hotela "Bosna"

Građevinski radovi kod hotela "Bosna" počinju sutra, a radiće se na spajanju ulica Kralja Petra I Karađorđevića i Vidovdanske.

Nove mjere u saobraćaju: Sutra počinju radovi na spajanju ulica kod hotela "Bosna"
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RAS SRBIJA

Ovi radovi podrazumijevaju da se postojeća ulica ispred hotela proširiti, a nakon toga biće izgrađen spoj, odnosno izlaz na Vidovdansku ulicu.

Proširenjem ulice, navode iz Odjeljenja, biće omogućen dvosmjerni saobraćaj.

Pročitajte još

– Ovo je jedna od niza mjera i aktivnosti za poboljšanja odvijanja saobraćaja u centralnoj gradskoj zoni, a podsjećamo da su prije desetak dana započeli građevinski radovi na formiranju kružnog odvijanja saobraćaja kod „Ekvatora“, te da će završetkom ovih radovi biti okončana i izgradnja montažne kružne raskrsnice na ukrštanju ulica Kninska – Bulevar cara Dušana. Navedeni radovi predstavljaju početak implementacije mjera na uspostavljanju jednosmjernog režima odvijanja saobraćaja u centru grada – napominju iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Dodaju i to kako će krajem mjeseca započeti radovi na formiranju jednosmjernog saobraćaja u glavnoj saobraćajnici, na način da će se saobraćaj u Ulici Kralja Petra I Karađorđevića odvijati od Zgrade Vlade Republike Srpske ka Ekvatoru, a duž ulica Kninska – Vidovdanska- Prvog krajiškog korpusa će se odvijati u suprotnom smjeru, uz obilježavanje biciklističkih traka na kolovozu i tzv „žutih traka“ za vozila javnog prevoza.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu