Gradovi

NOVE PROSTORIJE OPŠTINSKOG ODBORA Ćosić: SNSD ponudio ruku svim strankama u Istočnom Sarajevu

Kandidat SNSD-a za gradonačelnika Istočnog Sarajeva na predstojećim izborima Ljubiša Ćosić izjavio je danas na Sokocu da je SNSD jedina politička partija koja je ponudila ruku svim strankama na području ovog grada.

NOVE PROSTORIJE OPŠTINSKOG ODBORA Ćosić: SNSD ponudio ruku svim strankama u Istočnom Sarajevu
FOTO: SRNA

On je pojasnio da SNSD želi da bude donesen novi zakon o gradu Istočno Sarajevo koji bi predvidio direktan izbor gradonačelnika i još neke promjene.

Ćosić, koji je načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo, istakao je da to SNSD nije radio radi sebe, već da bi napravio čvršće spone između opština i grada koji jedini u Republici Srpskoj u svom sastavu ima opštine.

– Mi smo smatrali da nakon 1993. godine kada je donesen prvi Zakon o gradu Srpsko Sarajevo u vrijeme neposredne ratne opasnosti da grad Istočno Sarajevo zaslužuje da ima svoj zakon – izjavio je Ćosić na otvaranju novih prostorija Opštinskog odbora SNSD-a Sokolac.

On je dodao da ta pružena ruka nije bila uzvraćena nego su svi mislili da je to neki politički trik ili hir, te da je sa 50 glasova poslanika u Narodnoj Skupštini Srpske donesen Zakon o gradu Istočno Sarajevo koji predviđa direktan izbor gradonačelnika.

Ćosić je, izrazivši nadu da će građani ukazati povjerenje njemu za gradonačelnika i odborničkim listama SNSD-a, rekao da će odmah nakon izbora, u 2021. godini raditi na unapređenju Zakona o gradu Istočno Sarajevo koji će podrazumijevati još čvršće veze, a samim tim razmatrati i izbor odbornika u Skupštini grada Istočno Sarajevo.

Kandidat SNSD-a za načelnika opštine Sokolac na predstojećim lokalnim izborima Bojan Koprivica rekao je novinarima, nakon otvaranja novih prostorija Opštinskog odbora SNSD-a u Ulici Cara Lazara, da ovaj odbor u narednom periodu očekuje veliki posao i da vjeruje da će birači prepoznati sve što ovaj odbor bude dobro radio.

Koprivica je izrazio nadu da će on kao kandidat za načelnika opštine Sokolac i odbornička lista kandidata SNSD-a, kao i kadidat za gradonačelnika Istočnog Sarajeva dobiti najveće povjerenje birača.

Prema njegovim riječima, na listi od 25 kandidata SNSD-a za odbornike opštine Sokolac su imena uglavnom uspješnih mladih ljudi svih obrazovnih profila i svih kategorija stanovništva.

On smatra da baš oni i njihovi koalicioni partneri treba da učestvuju u formiranju nove vlasti u ovoj lokalnoj zajednici.