Hronika

Novi detalji akcije "Roleks": Uhapšeni prošvercovali DVIJE TONE DROGE, u pretresima je pronađeno OVO

Za grupu koja je obuhvaćena akcijom "Roleks" sumnja se da su prošvercovali oko dvije tone droge za nešto više od oko godinu dana.

Novi detalji akcije "Roleks": Uhapšeni prošvercovali DVIJE TONE DROGE, u pretresima je pronađeno OVO
FOTO: ATV BANJALUKA/FACEBOOK/SCREENSHOOT

Inače, policija je do sada u okviru ove akcije uhapsila 10 osoba osumnjičenih za organizovani kriminal i međunarodnu trgovinu drogom.

Sumnja se da je ova grupa drogu nabavljala iz Crne Gore od kraja 2019. do početka 2021. godine

Marihuanu nabavljenu u Crnoj Gori su kako se sumnja, dalje predavali osobama u Foči i Bileći koji su zatim narkotike preprodavali dalje.

Prema informacijama iz istrage, drogu su distribuisali drugim osumnjičenim osobama na području  Istočnog  Drvara, Banjaluke Laktaša, Pala i  Sarajeva. Zatim je ta droga sa različitim vozilima koja su imala  ugrađen improvizovani prostor za sakrivanje prevožena ka zemljama zapadne Evrope.

Pročitajte još

Akciju “Roleks” sprovode pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske na osnovu razmjene informacija sa evropskom policijom EVROPOL.

Kako navode iz MUP Srpske cilj akcije je procesuiranja većeg broja osoba koja su zajedničkim djelovanjem u periodu od kraja 2019. do početka 2021. godine, djelujući kao organizovana kriminalna grupa, neovlašteno prometovali drogom na teritoriji BiH, Crne Gore i drugih zemalja regiona Zapadnog Balkana.

Dodaju da su po naredbi nadležnih sudova u toku pretresa stambenih i poslovnih objekata, kao i prevoznih sredstava na 24 lokacije u Banjaluci, Foči, Bileći, Laktašima, Drvaru i Kantonu Sarajevo.

U pretresima je otkriveno oružje, a između ostalog i službena uniforma Uprave za indirektno oporezivanje BiH koja je otkrivena kod čovjeka koji zaposlenik UIO. Pronađeno je više registarskih oznaka stranih država i drugi predmeti koji će poslužiti kao dokaz u daljem postupku, pišu Nezavisne novine.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu