Hronika

Novi detalji JEZIVOG ZLOČINA u Tuzli: Ubica žene i djece PLANIRAO UBISTVO, kupio sjekiru na pijaci, a na vratima stana OSTAVIO PORUKU

Novi slučaj stravičnog trostrukog ubistva, a zatim samoubistva, šokirao je Bosnu i Hercegovinu, ali i cijeli region.

Novi detalji JEZIVOG ZLOČINA u Tuzli: Ubica žene i djece PLANIRAO UBISTVO, kupio sjekiru na pijaci, a na vratima stana OSTAVIO PORUKU
FOTO: AVAZ TV/YOUTUBE/SCREENSHOT

Muškarac iz Tuzle Mujaga Čičkušić ubio je suprugu i dvoje djece, dobi devet i dvije godine, a zatim prešao u stan zgrade prekoputa i počinio samoubistvo. On se bacio sa zgrade.

Istražni timovi pronašli su sjekiru kojom je najvjerovatnije počinjeno ubistvo. Pronađeni su i drugi oštri predmeti, a istragom će biti utvrđeno da li ih je pobio oštricom ili tupim dijelom sjekire. Naređeno je vještačenje.

Prema nezvaničnim informacijama Avaza, tužioci i istražitelji vjeruju da bi motiv stravičnog ubistva mogla biti ljubomora. Ali, za sada ova informacija nije zvanično potvrđena.

Pročitajte još

Čičkušić se prije nekoliko dana vratio iz Njemačke, gdje je radio kao medicinski tehničar. On je bio zaposlen u Kliničkom centru Univerziteta u Tuzli, kao i njegova supruga, ali je išao da radi u Njemačku.

Prema saznanjima, Čičkušić, kako je do sada pokazala istraga brutalni zločin isplanirao u detalje. On je, nekoliko dana prije zločina kupio sjekiru na pijaci kod Hemeta i s njom je ubio članove porodice.

U stanu je zatečen prizor koji ledi krv u žilama, a cijeli stan je bukvalno uništen i ispremještan. Supruga je, što je pokazala istraga, pokušala spasiti djecu, ali nije uspjela.

Pokušala spasiti djecu

Ono što je šokiralo istražitelje jeste da je Čičkušić nakon stravičnog zločina ostavio poruku na vratima stana. On je napisao imena pojedinih ljudi. Policija sada istražuje o kome se radi. Navodno, među imenima su imena pojedinih rođaka koji su mu pomogli da se zaposli u Njemačkoj.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu