Društvo

Novi detalji u istrazi: Dječak ubica dva dana prije masakra ISKLJUČIO KAMERE kako bi prikrio tragove

Da je dječak-ubica (13) pažljivo pripremao neviđeno zlo u OŠ "Vladislav Ribnikar", potvrdilo je još jedno otkriće istražnih organa. On je dva dana prije masovnog ubistva isključio sigurnosnu kameru u stanu da bi što manje tragova ostavio za sobom.

Pucnjava u Beogradu u školu
FOTO: OLIVER BUNIĆ, SNEŽANA KRSTIĆ / RINGIER

Uz sve podatke o njegovim interesovanjima, pretragama na internetu, knjigama koje je čitao, istražni organi otkrili su još nekoliko značajnih detalja.

Znao kako rade forenzičari

– Utvrđeno je da je dječak 1. maja, dakle dva dana uoči upada u školu i otvaranja vatre na čuvara i đake, isključio sigurnosnu kameru u stanu koja je pokrivala dio sobe s ormarom. U tom ormaru nalazio se kofer njegovog oca. Kofer zaista ima šifru, a u njemu je njegov otac držao pištolje i municiju. Dječak je znao tu šifru jer je riječ o putnom koferu koji je porodica često koristila – otkriva izvor.

On dodaje da je dječak na ovaj način došao do dva pištolja, koja je u rancu ponio u školu 3. maja.

Pročitajte još

– On obožava krimi-serije, kao što su “Zločinački umovi”, a baš u nekoliko epizoda ove serije ubica briše tragove za sobom tako što isključuje unutrašnju kameru u kući. Znao je da će srpski forenzičari pregledati sve video-zapise, pa i one iz stana, na kojima će vidjeti njega kako uzima pištolje. Nevjerovatno je da je ovo ubistvo tako precizno pripremao dječak od 13 godina – navodi izvor.

Kada je klupko zločina u “Ribnikaru” poslije hapšenja dječaka-ubice počelo da se odmotava, i najiskusniji inspektori MUP nisu mogli da povjeruju koga imaju pred sobom. Školski izvještaji ukazali su da je riječ o natprosječno inteligentnom dječaku koji se interesuje za sportove, ali je vješt i u baratanju informacionim tehnologijama.

– Sada je jasno da je mogao da rukuje opremom za sigurnosni nadzor u stanu i da, prema potrebi, isključuje i uključuje kamere – napominje ovaj izvor, piše Republika.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije