Hronika

NOVI INCIDENT NA KOSOVU Provaljeno u kuću Srbina u Babinom mostu

U Babinom Mostu na Kosovu i Metohiji provaljeno je u kuću Bobana Dančetovića, što je treći ozbiljan incident u ovoj nacionalno mješovitoj sredini u svega nekoliko sedmica, saopštio je pomoćnik direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

NOVI INCIDENT NA KOSOVU Provaljeno u kuću Srbina u Babinom mostu
FOTO: NIKOLIJA KOŠAK/RAS SRBIJA

On je ocijenio da je neophodno uspostaviti trajno policijsko i međunarodno prisustvo u selu Babin Most, s obzirom na to da su napadi na Srbe, njihovu imovinu i svetinje sve učestaliji, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Petković je poručio da očekuje da nadležni organi pronađu počinioce ovog sinoćnjeg incidenta, istakavši potrebu hitnog djelovanja jer svaki takav događaj kod Srba u Babinom Mostu pojačava osjećanje nesigurnosti i nespokojstva.

– Podsjećam i umjerene političare u Prištini i predstavnike međunarodne zajednice na terenu da je Babin Most, kao jedno od rijetkih sela na Kosovu i Metohiji u kojem Srbi i Albanci i dalje žive zajedno, svojevrstan test sposobnosti da se na terenu stvore uslovi za funkcionalan suživot – naveo je Petković.